Logo
Imprimă această pagină

Video: MERCEDES-BENZ GENH2 - PRIMUL CAMION CU HIDROGEN DE LA DAIMLER TRUCKS Recomandat

Video: MERCEDES-BENZ GENH2 - PRIMUL CAMION CU HIDROGEN DE LA DAIMLER TRUCKS

• Mercedes-Benz GenH2 Truck este un camion cu celule de combustibil (hidrogen) și cu o autonomie de peste 1.000 de kilometri pentru transportul pe distanțe lungi – clienții îl pot proba începând cu 2023. Producția de serie va începe în a doua jumătate a acestui deceniu • Mercedes-Benz eActros LongHaul, un camion electric cu baterii cu o autonomie de aproximativ 500 de kilometri pentru transport eficient din punct de vedere energetic. Este proiectat să fie gata pentru producția de serie în 2024 • Mercedes-Benz eActros, un camion electric cu baterii cu o autonomie de peste 200 de kilometri pentru distribuția urbană. Va intra în producția de serie în 2021 • Arhitectura platformei ePowertrain oferă economie • Martin Daum, președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG și membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG: „Clienții noștri iau decizii raționale de cumpărare și nu sunt dispuși să facă compromisuri cu privire la caracterul adecvat al camioanelor lor pentru utilizarea zilnică, tonaj și autonomie. Cu conceptele noastre alternative - camioanele GenH2, eActros LongHaul și eActros - și camioanele noastre electrice Freightliner și FUSO, ne concentrăm asupra cerințelor clienților. Noi creăm alternative autentice la nivel local, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon." • Andreas Scheuer, ministrul federal al Transporturilor și infrastructurii digitale: „Avem nevoie de vehicule pentru mărfuri fără carbon pe drumurile noastre. Aici, includ camioanele cu celule de combustibil cu hidrogen. Există un potențial imens al hidrogenului pentru protecția mediului nostru și pentru o economie puternică. De aceea, finanțăm hidrogenul drept combustibil de transport de peste zece ani. Un exemplu de reușită este conceptul de camion prezentat astăzi. Vom continua să oferim un sprijin puternic dezvoltării de motoare și inovații ecologice în Germania și pentru Germania.”

•Producătorul de camioane Daimler Trucks și-a prezentat strategia pentru electrificarea vehiculelor sale, de la distribuția urbană la transportul internațional pe distanțe lungi, reafirmându-și astfel angajamentul față de obiectivele Convenției de la Paris privind protecția climei. Evenimentul s-a axat pe tehnologia camioanelor cu celule de combustibil pe bază de hidrogen pentru segmentul de transport pe distanțe lungi. Camionul Mercedes-Benz GenH2, care a avut premiera mondială pe 16 septembrie 2020, ca vehicul concept, marchează începutul erei bazate pe celule de combustibil.
Cu camionul GenH2, Daimler Trucks arată, pentru prima dată, spre ce tehnologii specifice avansează cu viteză maximă, astfel încât camioanele cu celule de combustibil pentru vehicule grele să poată efectua operațiuni de transport pe distanțe lungi. Distanța acoperită va fi de peste 1.000 de kilometri, cu un singur rezervor de hidrogen. Daimler Trucks intenționează să permită testarea camioanelor de către clienți pentru camionul GenH2 în 2023. Producția de serie va începe în a doua jumătate a deceniului. Datorită utilizării de hidrogen lichid în loc de hidrogen gazos, performanța vehiculului este planificată să fie egală cu cea a unui camion diesel convențional.
Daimler Trucks a prezentat, de asemenea, pentru prima dată, o previzualizare a unui camion de cursă lungă alimentat de baterii. Mercedes-Benz eActros LongHaul este conceput pentru a acoperi transporturi regulate pe rute deja planificate, într-un mod eficient din punct de vedere energetic. Daimler Trucks intenționează să aibă eActros LongHaul pregătit pentru producția de serie în 2024. Autonomia bateriei va fi de aproximativ 500 de kilometri.
Mercedes-Benz eActros, pentru transportul de distribuție, a fost prezentat deja în 2018 și a fost testat intens de atunci de către clienți în operațiunile de transport zilnice. Daimler Trucks va începe producția în serie a acestui camion pe baterii anul viitor.
Autonomia eActros va depăși în mod semnificativ bariera celor aproximativ 200 de kilometri ai prototipului.
Daimler Trucks urmărește lansarea de vehicule similare pentru piețele nord-americane și japoneze, ca și pentru Europa. Până în anul 2022, portofoliul Daimler Trucks din principalele sale regiuni de vânzări - Europa, SUA și Japonia - va include producerea în serie de vehicule cu acționare electrică. Compania are, de asemenea, ambiția de a oferi doar vehicule care sunt neutre din punct de vedere al CO2, în Europa, America de Nord și Japonia până în 2039.
Ca nouă platformă modulară la nivel mondial, așa-numitul ePowertrain va fi baza tehnologică a tuturor camioanelor produse în serie. Va avea niveluri ridicate de performanță, eficiență și durabilitate. Cu ePowertrain, Daimler Trucks intenționează să realizeze economii pentru toate vehiculele și piețele relevante.
Martin Daum, președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG și membru al consiliului de administrație al Daimler AG, și Sven Ennerst, membru al consiliului de administrație al Daimler Truck AG pentru dezvoltare, achiziții și regiunea Chinei, au prezentat tehnologia companiei la STATION-Berlin. A vorbit și Andreas Scheuer, ministrul federal al transporturilor și infrastructurii digitale.

Alternative fără dioxid de carbon pentru clienții de camioane
Martin Daum: „Urmăm viziunea noastră asupra transportului neutru de CO2, concentrându-ne pe tehnologiile alimentate de baterii sau pe bază de hidrogen. Această combinație ne permite să oferim clienților noștri cele mai bune opțiuni de vehicule, în funcție de aplicație. Puterea bateriei va fi utilizată mai degrabă pentru transporturi mai mici și pe distanțe mai mici. Puterea celulelor de combustibil va fi opțiunea preferată pentru sarcini mai mari și distanțe mai lungi.”.
"Clienții noștri iau decizii raționale de cumpărare și nu sunt dispuși să facă compromisuri cu privire la camioanele lor, raportat la utilizarea zilnică, tonaj și autonomie.
Cu conceptele noastre alternative de la Mercedes-Benz - camioanele GenH2, eActros LongHaul și eActros - și camioanele noastre electrice Freightliner și FUSO, ne concentrăm clar asupra cerințelor clienților și creăm alternative autentice la nivel local, neutre din punct de vedere al CO2.
Depinde acum de factorii de decizie politică, de alți actori și de societate în ansamblu să ofere condițiile cadru potrivite. Pentru a face vehiculele electrice complet neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, sunt necesare acțiuni de reglementare și guvernamentale, inclusiv infrastructura necesară pentru încărcarea cu energie electrică ecologică și pentru producția, stocarea și transportul de hidrogen lichid verde ”, a continuat Daum.

Camionul GenH2 pentru distanțe lungi
Inginerii de dezvoltare de la Daimler Trucks au pus la baza camionului GenH2 aptitudinile camionului convențional Mercedes-Benz Actros pentru distanțe lungi în ceea ce privește puterea, autonomia și performanța. De exemplu, versiunea de serie a camionului GenH2 trebuie să aibă o greutate brută a vehiculului de 40 de tone și o sarcină utilă de 25 de tone. Două rezervoare speciale de hidrogen lichid și un sistem de celule de combustibil deosebit de puternice vor face posibilă această sarcină utilă. Prin urmare, ele vor forma nucleul conceptului GenH2 Truck.
Experții Daimler se pot baza pe expertiza existentă pentru dezvoltarea rezervoarelor de hidrogen lichid și cooperează îndeaproape cu un partener. În ceea ce privește celulele de combustibil, producătorul beneficiază de experiența de zeci de ani a experților săi, în ceea ce privește tehnologia, precum și metodele și procesele de producție. Aceasta reprezintă un avantaj enorm.
În luna aprilie a acestui an, Daimler Truck AG a încheiat un acord preliminar, fără caracter obligatoriu, cu Volvo Group, pentru a înființa o nouă societate mixtă pentru dezvoltarea, producția și comercializarea sistemelor de celule de combustibil și pentru utilizarea lor pentru vehiculele comerciale grele. Unirea forțelor va reduce costurile de dezvoltare pentru ambele companii și va accelera introducerea pe piață a sistemelor cu celule de combustibil.

Interacțiunea dintre baterie și sistemele cu celule de combustibil
Cele două rezervoare de hidrogen lichid din oțel inoxidabil destinate versiunii de serie a camionului GenH2 vor avea o capacitate de stocare deosebit de mare, de 80 de kilograme (40 kg fiecare), pentru acoperirea distanțelor mari. Sistemul de rezervoare din oțel inoxidabil este format din două tuburi conectate între ele și izolate. În versiunea de serie a camionului GenH2, sistemul cu celule de combustibil trebuie să furnizeze 2 x150 kilowați, iar bateria să furnizeze temporar încă 400 kW. La 70 kWh, capacitatea de stocare a bateriei este relativ redusă, deoarece nu este destinată să satisfacă nevoile de energie. Ea urmează să ofere suport pentru celulele de combustibil, de exemplu în timpul sarcinilor de vârf, în timp ce camionul accelerează sau urcă spre vârf complet încărcat.
În același timp, bateria relativ ușoară permite o sarcină utilă mai mare. Aceasta va fi reîncărcată prin energia de frânare. Un element esențial al strategiei sofisticate de funcționare a sistemului de celule de combustibil și baterii este sistemul de răcire și încălzire, care menține toate componentele la temperatura de funcționare ideală, asigurând astfel o durabilitate maximă. Într-o versiune pre-serie, cele două motoare electrice sunt proiectate pentru un total de 2 x 230 kW putere continuă și 2 x 330 kW putere maximă. Cuplul este de 2 x 1577 Nm și respectiv 2 x 2071 Nm.

Avantajele Mercedes-Benz eActros LongHaul
Camionul Mercedes-Benz eActros LongHaul cu baterii va fi în aceeași clasă de vehicule ca și camionul GenH2. Caracteristicile sale vor fi în mare parte identice cu cele ale camionului GenH2 produs în serie sau cu ale unui camion diesel convențional.
eActros LongHaul are o eficiență energetică ridicată, deoarece acționarea electrică a bateriei are cea mai mare eficiență dintre sistemele de acționare alternative.
Acest lucru oferă companiilor de transport avantaje semnificative în scenariile de aplicare avute în vedere pentru eActros LongHaul. Multe din transporturile pe distanțe lungi ale companiilor de transport nu necesită o autonomie mai mare decât cei aproximativ 500 de kilometri pe care eActros LongHaul îi va putea parcurge cu o singură încărcare. În plus, cerințele legale privind duratele de conducere ale șoferilor de camioane limitează necesitatea unor distanțe mai mari.

Infrastructura de încărcare pentru eActros LongHaul poate fi disponibilă relativ curând
Odată cu lansarea pe piață la mijlocul deceniului, eActros LongHaul va fi disponibil cu ceva timp înainte de GenH2 Truck. Infrastructura necesară poate fi, de asemenea, configurată mai devreme - și la un cost relativ scăzut - chiar de către companiile de transport pentru încărcare la depozit. Această așa-numită încărcare depozit este cel mai important pas pentru utilizarea eActros LongHaul și înseamnă că primele domenii de aplicare pot fi deja acoperite.
În viitor, încărcarea la stațiile accesibile publicului de-a lungul principalelor rute de transport va deveni tot mai importantă - o infrastructură de încărcare la nivel național va maximiza gama de funcționare a camioanelor electrice cu baterii. Bateriile noi, mai durabile, vor contribui, de asemenea, la competitivitatea camioanelor electrice.

Mercedes-Benz eActros va fi integrat în serviciile complete de consultanță
La Salonul Internațional al Vehiculelor Comerciale din 2016, Daimler Trucks a fost primul producător din lume care a prezentat un camion electric de mare tonaj. La începutul anului 2018, Daimler Trucks a sărbătorit premiera mondială a Mercedes-Benz eActros, iar testele practice intensive au avut loc cu clienții începând din toamna anului 2018. De atunci, rezultatele testelor efectuate de clienți au intrat direct în transformarea ulterioară a prototipului într-un vehicul de serie.
Până în prezent, testele au arătat că eActros pur electric-baterie este extrem de potrivit pentru transportul durabil de distribuție grea. Nu este în niciun caz inferior unui camion diesel convențional în ceea ce privește disponibilitatea și performanța. Cu toate acestea, eActros de serie va fi semnificativ superior prototipului actual în anumite aspecte, cum ar fi autonomia, puterea de acționare și siguranța.

Daimler Trucks & Buses: expertiză practică extinsă în vehiculele electrice
Prima operațiune practică a camionului cu podea joasă Mercedes-Benz eEconic, care se bazează pe eActros și a fost anunțată de Daimler Trucks anul acesta, este planificată pentru 2021, iar producția de serie este programată să înceapă în 2022.
eEconic va fi utilizat în principal ca vehicul de colectare a deșeurilor în aplicațiile de gestionare a deșeurilor urbane. Aceasta este o alegere foarte bună pentru camioanele alimentate cu baterii, datorită traseelor relativ scurte și planificate ferm de până la aproximativ 100 de kilometri. În Statele Unite, Freightliner eM2 pentru transporturi medii și Freightliner eCascadia pentru cele grele sunt, în prezent, supuse testelor practice cu clienții.
Producția de serie a eCascadia este programată să înceapă la jumătatea anului 2022 și a Freightliner eM2 la sfârșitul anului 2022. O serie mică, de peste 170 de camioane ușoare FUSO eCanter, este utilizată în Japonia, Statele Unite și Europa; primele dintre ele au fost predate clienților deja în 2017. eCanter oferă o autonomie de 100 km.
La Daimler Buses, Mercedes-Benz eCitaro se află în producție de serie din toamna anului 2018. Va fi urmat în 2022 de versiunea cu celule de combustibil.

ePowertrain modular pentru diverse piețe și segmente
În contextul strategiei sale globale, Daimler Trucks folosește, de asemenea, o arhitectură de bază la nivel global pentru camioanele sale complet electrice: ePowertrain. Inima tehnologică a ePowertrain este unitatea electrică integrată, așa-numita eDrive. Aceasta este utilizată sub forma unui concept e-carrier, cu unul sau două motoare electronice integrate, inclusiv transmisia.
EDrive este un concept dezvoltat intern de către experții Daimler și oferă numeroase avantaje față de concepte cu un singur motor central. De exemplu, designul mai compact permite un spațiu mai mare pentru a instala o baterie mai mare, cu o capacitate mai mare, ceea ce are un efect pozitiv asupra autonomiei. Capacitatea ridicată a bateriei asigură, de asemenea, o transmisie mare de putere către e-axă, permițând astfel livrarea continuă de energie. Potențialul de recuperare crește.
eDrive urmează să fie aplicat pe diferite vehicule de la Daimler Trucks, din segmentul de sarcini medii și grele din întreaga lume - fie acționat cu baterie electrică sau cu celule de combustibil pe bază de hidrogen. Conceput ca sistem modular, eDrive poate fi adaptat pentru a se potrivi pieței, segmentului și tipului de vehicul.

Consultanța Daimler Trucks reflectă complexitatea sistemului de acționare a camioanelor
În următorii ani, clienții camioanelor se vor confrunta cu provocarea de a alege tehnologia de acționare care este cea mai bună pentru ei - în funcție de industrie, segment și aplicație specifică. Scopul consultanților Daimler Trucks este de a veni cu oferte personalizate la momentul potrivit. Aceștia vor însoți clienții la fiecare pas al alegerii lor și vor lucra împreună pentru a dezvolta soluții adecvate pentru a înțelege mobilitatea electrică.
Experții de la Daimler Trucks analizează în detaliu modul în care infrastructura de încărcare și procesele de încărcare pot fi optimizate.
Daimler Trucks urmărește o metodă holistică și globală care se concentrează pe nevoile individuale ale clienților. Producătorul cooperează cu parteneri specializați în toate sectoarele relevante pentru a le oferi clienților acces la componentele necesare. La începutul anului, Daimler Trucks a făcut un pas suplimentar prin lansarea unei inițiative mondiale pentru stabilirea unei infrastructuri de încărcare pentru camioane electrice cu baterii.
În cadrul eTruck Charging Initiative, Daimler Trucks a reunit principalii jucători - clienți de camioane electrice, operatori ai rețelelor electrice și furnizori de energie, precum și producători de hardware de încărcare și furnizori de software de încărcare.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.