Nikola Tre BEV versiunea europeană a modelului 4x2 Artic Recomandat

Nikola Tre BEV versiunea europeană a modelului 4x2 Artic

IVECO a anunțat lansarea versiunii europene a modelului 4x2 Artic a Nikola Tre BEV, dezvoltat împreună cu partenerul său strategic Nikola.

Versiunea europeană 4x2 Artic a Nikola Tre Battery Electric (BEV) este un camion electric cu emisii zero, cu cea mai bună autonomie din clasa sa, de 500 km, și performanță pentru a finaliza o gamă largă de misiuni regionale.
„Astăzi lansăm primele produse pentru piața europeană ale parteneriatului puternic IVECO cu Nikola Corporation. Echipele noastre au proiectat împreună o platformă modulară capabilă pe care pot fi montate atât pile de combustie, cât și baterii. Este prima platformă modulară electrică pentru camioane care poate funcționa cu două surse de energie: baterie electrică pentru misiuni de aproximativ 500 de kilometri și pile de combustie cu hidrogen pentru transportul de până la 800 kilometri. O adevărată revoluție care marchează un pas tangibil către obiectivul nostru ambițios de a atinge un transport cu emisii zero”, a declarat Luca Sra, Președintele Truck Business Unit din grupul Iveco.
Vehiculul, care are un ampatament de 4.021 milimetri, dispune de nouă baterii cu o capacitate totală de stocare a energiei de până la 738 kWh, care oferă o autonomie de aproximativ 500 kilometri. Alimentarea de la o priză de 175 kW durează aproximativ 162 de minute. În cursul acestui an urmează să fie disponibile și încărcătoarele de până la 350 kW.
„Camioanele Nikola Tre, marchează o schimbare radicală a transportului comercial. Dezvoltate special ca vehicule electrice, acestea oferă performanță și experiență de condus capabile să concureze cu colegele lor cu motor diesel în cele mai grele misiuni grele. Ele oferă soluții cu zero emisii viabile din punct de vedere operațional și financiar pentru aplicații regionale și transport pe distanțe lungi, care vor oferi clienților un adevărat avantaj competitiv”, afirmă Michael Lohscheller, președinte, Nikola Corporation.
Totodată, la standul IVECO de la IAA 2022 a fost expus și vehiculul electric cu pile de combustie Nikola Tre (FCEV) în versiunea Beta, oferind o imagine asupra soluției de propulsie electrică care va echipa în curând vehiculele destinate curselor lungi și o piatră de hotar în progresul IVECO către obiectivul său de zero emisii de carbon până în 2040. Versiunea beta a vehiculului Nikola Tre FCEV Artic, alimentată de aproximativ 70 de kilograme de hidrogen la o presiune de 700 de bari, împreună cu timpul de alimentare rapidă de puțin sub 20 de minute, va permite o autonomie de până la 800 kilometri. Acest model va intra pe piața europeană în 2024.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.