Marți, 09 Martie 2021 - TIRMagazin.ro

Autostrada Soarelui intră în reparații. Se reface Podul de la Cernavodă

Autostrada Soarelui va fi toată numai un șantier până la vară. După reluarea lucrărilor de reparaţii pe tronsonul Bucureşti-Fundulea, inaugurat în 2004 și construit din plăci de beton, cât de curând vor începe și lucrările la podul de la Cernavodă. În plus, Compania de Drumuri vrea să crească siguranța pe autostrada spre mare. Cu bani europeni va instala până în 2023 panouri informative, parapete de beton pe mijloc și stâlpi de iluminat pe poduri.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Doar 6 % dintre șoferii de camion sunt femei. Deși, femeile sunt cu 20% mai atente la volan ca bărbații

 

În parteneriat cu Asociația Femeilor în Transportul de mafă (Association Women In Trucking), în SUA va fi creat un consiliu consultativ pentru identificarea, raportarea și abordarea modalităților de creștere a numărului de femei din industria camioanelor.

Ulterior va apărea un proiect de lege care să faciliteze angajarea femeilor în industria de transport.

"În ultimul an, ne-am bazat pe serviciile esențiale pe care le oferă industria camioanelor pentru a transporta resurse critice în toată țara în timpul pandemiei COVID-19", a spus senatorul de Kansas Jerry Moran. „Această legislație sensibilă și bipartidă va duce la noi oportunități de muncă pentru femei și va promova egalitatea pentru cei care lucrează în prezent în industria camioanelor.”
În concluziile proiectului depus în Congresul SUA, s-a stabilit că, în timp ce 47% din forța de muncă din SUA este formată din femei, doar 24% lucrează în în transport și depozitare, 6,6% sunt șoferi de camioane. Doar 8% din femei sunt proprietari de firme de marfă.
„Având în vedere numărul total de femei care conduc camioane, femeile sunt subreprezentate ca forță de muncă. Femeile care conduc camioane au cu 20% mai puține șanse decât omologii bărbați să fie implicate într-un accident”, se preciza în Nota de fundamentare a Legii.

Pentru a încuraja femeile să devină șoferi de camion, se va înființa un consiliu consultativ, care va fi cunoscut sub numele de „Consiliul consultativ pentru femeile care vor să conducă camioane”.Consiliul va promova organizații și programe ce oferă educație, instruire, mentorat sau informare femeilor din industria camioanelor. De asemenea, va recruta femei în
industria camioanelor.

Consiliul consultativ va avea sarcina de a identifica:
• Tendințele din industrie care descurajează direct sau indirect femeile să urmeze cariere în transportul cu camioane, inclusiv impedimente pentru femeile care locuiesc în zonele rurale, suburbane și urbane. Vor fi monitorizate riscurile de siguranță pentru femeile din industria de transport.
• Extinderea oportunităților pentru femeile din industria camioanelor.
• Oportunități de îmbunătățire a programelor de formare, mentorat, educație și informare în domeniul camionaelor, care dedicate exclusiv pentru femei.

Mai multe AICI

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.