Articole filtrate după dată: Marți, 02 Ianuarie 2018 - TIRMagazin.ro

Mercedes vreo o cotă de 10% din piața camionetelor din România

Mercedes-Benz România ţinteşte o cotă de piaţă cu două cifre în segmentul automobilelor pickup (camionete - n.a.) de clasă medie pe piaţa românească, în 2018, şi estimează că va vinde în special modele cu echipare de vârf, a declarat, pentru AGERPRES, Rolf Rosendaal, managing director al diviziei de van-uri Mercedes-Benz România.

Mercedes a intrat recent pe acest segment de piaţă, odată cu lansarea oficială pe piaţa locală, la mijlocului lunii decembrie, a noului model X Class.

Citeşte mai departe ...

Peste 2 milioane de persoane au tranzitat frontiera română în ultimele două săptămâni

Peste 2 milioane de persoane au tranzitat frontiera română în perioada 18 decembrie - 1 ianuarie, fiind înregistrată o creştere cu 15% faţă de acelaşi interval de timp, dintr-o perioadă normală.

"În perioada 18 decembrie 2017 - 1 ianuarie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.145.000 de persoane, din care 975.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.170.000 pe sensul de intrare în ţară, fiind înregistrată o creştere cu 15% faţă de acelaşi interval de timp, dintr-o perioadă normală. Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 4.200 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România, însă în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare media timpilor de aşteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute", informează Poliţia de Frontieră Română.

Potrivit sursei citate, cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 767.000 persoane, cele aeroportuare - 596.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova - 351.000 persoane.

"Cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 385.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 258.000 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 166.700 persoane. Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, cu un trafic de peste 127.000 treceri persoane", menţionează IGPF.

Poliţiştii de frontieră estimează că în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţelor din străinătate, iar traficul va creşte la frontierele din vestul ţării, şi, de asemenea, se estimează creşteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, pe sensul de intrare în ţară, având în vedere că în perioada următoare se celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping