Logo
Imprimă această pagină

CAMIONUL ELECTRIC NIKOLA TRE VA FI PRODUS LA FABRICA IVECO DIN GERMANIA Recomandat

CAMIONUL ELECTRIC NIKOLA TRE VA FI PRODUS LA FABRICA IVECO DIN GERMANIA

IVECO și FPT, care aparțin CNH Industrial, împreună cu compania Nikola Motor, au anunțat că vor produce camionul electric Nikola TRE în Ulm, Germania.

Faimosul camion electric Nikola TRE va fi produs la fabrica IVECO.
Printr-un parteneriat strategic și exclusiv pentru autocamioane grele, CNH Industrial a cumpărat o participație de 250 de milioane de dolari la Nikola, ca investitor principal al Seriei D. Anunțul de parteneriat a fost făcut cu ocazia „Zilei Piețelor de Capital” Industrial CNH din septembrie 2019. La scurtă vreme după anunțarea parteneriatului, în decembrie, a fost prezentată versiunea Nikola TRE, un camion greu cu baterii electrice (BEV), care este primul pas către un model alimentat complet cu hidrogen ( FCEV).
Astăzi, fabrica din Ulm este centrul Iveco pentru ingineria șasiului, situată ideal în centrul regiunii Baden-Württemberg. În viitor, fabrica va deveni un hub pentru mobilitatea pe bază de celule electrice, cu ajutorul forței de muncă calificate și a laboratoarelor de cercetare. Regiunea s-a angajat într-o investiție substanțială pentru finanțarea proiectelor de cercetare și dezvoltare din zona care are o industrie auto puternică.
În plus, guvernul federal german a lansat recent proiectul „Strategia națională privind hidrogenul”, care are ca scop extinderea rolului de pionierat al companiilor în tehnologiile hidrogenului. În această strategie este angajat un total de două miliarde de euro pentru finanțarea programului de inovare a hidrogenului, inclusiv dezvoltarea infrastructurii de distribuție necesară.
„Joint-venture-ul nostru european cu NIKOLA și anunțul de astăzi, este o dovadă reală că transportul pe distanță lungă cu emisii zero devine o realitate, ceea ce duce la avantaje tangibile pentru mediu, pentru transportatorii de lungă distanță din Europa și cetățenii săi”, a declarat Hubertus Mühlhäuser, director executiv CNH Industrial.
În prima etapă a proiectului, compania mixtă va investi 40 milioane euro în modernizarea fabricii de producție, care se va concentra pe asamblarea finală a vehiculului. Începutul producției este prevăzut în primul trimestru al anului 2021, livrările TRE Nikola începând în același an.
„Nikola TRE se dovedește a fi cel mai avansat camion din lume și va continua să stabilească standarde pentru vehiculele cu emisii zero astăzi și în viitor”, a declarat Trevor Milton, Chief Executive Officer, Nikola Motor Company.
„Decizia de a produce camionul Nicola TRE în orașul Ulm este un exemplu al modului de a crea locuri de muncă, de a inova, de a le oferi noilor furnizori piese cu emisii zero. Lumea este pregătită pentru transportul de marfă cu emisii zero, iar joint-venture dintre Nikola și IVECO va fi primul care va livra acest deziderat.”, a adăugat Milton.
Primele modele care vor intra în producție vor fi camioanele cu baterii electrice 4x2 și 6x2. Bateriile modulare și scalabile vor avea o capacitate de până la 720 kWh și un motor electric care oferă până la 480 kW de putere continuă.
Fabrica din Ulm va primi module din locațiile de fabricație IVECO din Valladolid și Madrid. Versiunile alimentate cu hidrogen vor fi testate în 2021, pentru o lansare preconizată a pieței în 2023.
TRE Nikola are la bază noua platformă IVECO S-WAY și integrează tehnologia de camioane, control și infotainment Nikola. Se așteaptă ca testele să înceapă la jumătatea anului 2020 cu prototipuri prezentate la expoziția IAA 2020 de vehicule comerciale din Hanovra, Germania, în luna septembrie.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.