Logo
Imprimă această pagină

Ziduri, garduri și camere de luat vederi pentru a opri migranții să urce în camioane în apropiere de Calais Recomandat

Ziduri, garduri și camere de luat vederi pentru a opri migranții să urce în camioane în apropiere de Calais

Din 2022, parcările de-a lungul autostrăzii belgiene E40 din locațiile Westkerke și Mannekensvere vor fi mai bine protejate împotriva atacurilor migranților ilegal. Guvernul flamand investește 750.000 de euro în ziduri, garduri și camere de luat vederi. În prezent, nu există niciun plan pentru parcarea în Jabbeke.

Este o problemă binecunoscută: migranții intră, ilegal, în camioane în parcările aflate de-alungul autostrăzii E-40 în punctele Jabbeke, Westkerke și Mannekensvere, sperând să ajungă ușor în Anglia. „Am făcut presiuni pentru a se lua măsuri încă de la începutul legislaturii”, spune Anthony Dumarey, primarul orașului Oudenburg care gestionează una din parcări. Parcarea din Westkerke a fost deja curățată, deoarece migranții obișnuiau să ridice corturi în tufișuri pentru a fi cu ochii pe camioane. Între timp a fost dislocată și o firmă de pază pentru a interveni în cazul unor probleme. „Presiunea a scăzut oarecum, dar migranții sunt încă urmăriți în fiecare noapte”, continuă Dumarey, arată vrt.be.
Oudenburg se află la 100 de kiloemtri de Calais, de unde migranții încearcă să ajungă în Marea Briatnie, ascunși în camioane.

Perete de 1 kilometru
Ministrul flamand al mobilității, Lydia Peeters (Open VLD) alocă mai mult de jumătate de milion de euro pentru lucrări. Promite finalizarea în 2022. Un zid lung de 1,2 kilometri ar trebui să împiedice oamenii să traverseze autostrada pe jos. Acea traversare a dus deja la accidente mortale în Mannekensvere și Jabbeke în trecut. „Dar din cauza lipsei de materii prime și a creșterii prețurilor, acele lucrări nu vor începe anul acesta”, spune Dumarey.
Guvernul flamand amână, de asemenea, instalarea camerelor de securitate cu un an. „În același timp, vom amplasa și poarta specială de intrare pentru poliție în parcarea Westkerke.” Acum trebuie să facă un ocol mare prin Jabbeke pentru a ajunge la parcare și, drept urmare, poliția întârzie mereu în cazul unui apel. Camerele de luat vederi au fost deja instalate în parcarea Mannekensvere.

Planificarea măsurilor de siguranță Jabbeke
Ce se va întâmpla în Jabbeke nu este încă clar. Autoritățile mai analizează situația.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.