Logo
Imprimă această pagină

Volvo Buses închide o fabrică în Polonia şi renunţă la 1.600 de angajaţi

Volvo Buses închide o fabrică în Polonia şi renunţă la 1.600 de angajaţi

Grupul Volvo îşi va restructura operaţiunea europeană de fabricare a autobuzelor, în încercarea de a-şi restabili profitabilitatea, renunţând la o fabrică poloneză şi eliminând 1.600 de locuri de muncă, a anunţat joi compania suedeză, transmite Reuters.

Volvo Buses îşi va schimba modelul de afaceri în Europa, pentru a se concentra pe producţia de şasiuri, cooperând în acelaşi timp cu companii externe pentru caroserie, în conformitate cu o strategie urmată pe alte pieţe, se arată în comunicat.

Vânzarea fabricii de caroserii de autobuze de la Wroclaw, în vestul Poloniei, va declanşa o prevedere de restructurare de 1,3 miliarde de coroane suedeze (123,14 milioane de dolari), care va afecta venitul operaţional al Volvo în primul trimestru al anului 2023, a spus compania.

”Decizia de a înceta producţia de autobuze şi autocare complete va afecta aproximativ 1.600 de posturii la Volvo Buses, dintre care aproximativ 1.500 au sediul în Wroclaw”, a spus grupul într-un comunicat.

Volvo va avea în continuare peste 2.100 de angajaţi în Polonia, care lucrează la Volvo Trucks, Volvo Construction Equipment şi funcţii de asistenţă de grup, a adăugat compania.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.