Logo
Imprimă această pagină

VIDEO Zeci de migranți, descoperiți la graniță ascunși în mai multe camioane

VIDEO Zeci de migranți, descoperiți la graniță ascunși în mai multe camioane

Poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni au depistat patruzeci şi unu de cetăţeni străini din Afganistan, Irak, Pakistan, Yemen care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos. Dintre aceştia, patru cetăţeni din Yemen au fost călăuziţi de către un cetăţean din Republica Moldova în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat.

*În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borş I şi Borş II, judeţul Bihor, au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetăţean turc şi un cetăţean bulgar. Şoferii transportau diferite bunuri (componente auto, alimente etc.) pentru societăţi comerciale din Ungaria şi Letonia.

În urma controalelor efectuate asupra mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentelor de marfă, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Irak, cu vârste cuprinse între 16 şi 43 de ani, solicitanţi de azil în România.

*De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere conduse de patru cetăţeni bulgari. Şoferii transportau textile şi materiale plastice pentru diferite societăţi din Germania.

Astfel, în interiorul compartimentelor pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi optsprezece cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, solicitanţi de azil în România.

* Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au depistat ascunşi într-un camion, condus de un cetăţean român, cinci tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 de ani, de asemenea solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.