Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. UK- Motorina și benzina sunt raționalizate: maximum 30 de lire pe persoană Recomandat

VIDEO. UK- Motorina și benzina sunt raționalizate: maximum 30 de lire pe persoană

Aproape 400 de benzinării din Marea Britanie au raționalizat furnizarea de motorină sau benzină la 30 de lire pe zi.

Britanicii au început vineri să cumpere combustibil în panică, după ce unele benzinării au fost închise din cauza lipsei de șoferi de camioane care transportă combustibil.

În ciuda lipsei unei probleme cu produsele petroliere în sine în Regatul Unit, precum și a apelurilor din partea ministrului Transporturilor, Grant Shapps, să nu intre în panică, vineri s-au format cozi lungi la benzinării.

Serviciul de presă al companiei Shell a declarat pentru că observă o cerere crescută la benzinăriile lor din Marea Britanie, iar în unele cazuri acest lucru duce la cozi lungi.

Exxon Group, care are 389 de stații de carburanți, a impus o limită de 30 de lire sterline pentru vânzările de combustibil din cauza cererii fără precedent.

Grupul Exxon Group a precizat într-o declarație de presă că această măsură a fost luată pentru a se asigura că toată lumea va avea „o șansă corectă de realimentare” și pentru a permite ca afacerile să își desfășoare activitatea fără probleme, relatează Manchester Evening News.

Limita de 30 de lire sterline nu se va aplica serviciilor de urgență și șoferilor de camioane din cauza „rolului lor vital”, a precizat compania.

Anunțul vine în contextul în care guvernul analizează posibilitatea introducerii unor măsuri temporare pentru a rezolva problema deficitului de șoferi de camion, care a afectat semnificativ o serie de industrii.

„Din cauza cererii actuale fără precedent a clienților pentru combustibil și a provocărilor asociate în ceea ce privește aprovizionarea, am luat decizia de a introduce o limită de 30 de lire sterline pentru fiecare client pentru toate categoriile noastre de combustibil. Acest lucru exclude șoferii de camioane și serviciile de urgență datorită rolului lor vital în acest moment.

Aceasta este o decizie a companiei a fost luată pentru a se asigura că toți clienții noștri au o șansă echitabilă de a alimenta cu combustibil și pentru a permite ca locațiile noastre să continue să funcționeze fără probleme. Îi rugăm pe toți cei care ne vizitează locațiile să se poarte cu respect față de colegii noștri, partenerii din lanțul de aprovizionare și clienții noștri în această perioadă foarte dificilă”, se mai arată în comunicatul celor de la cea maimare companie petrolieră care acționează în UK.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.