Logo
Imprimă această pagină

VIDEO: UK. Laptele vacilor se aruncă din cauza lipsei șoferilor profesioniști Recomandat

VIDEO: UK. Laptele vacilor se aruncă din cauza lipsei șoferilor profesioniști

Laptele este aruncat la canal în multe ferme britanice din cauza lipsei de șoferi de camioane care să asigure colectarea și distribuția.

Litri și litri de lapte ajung să fie vărsați în scurgere. Fermierul din Staffordshire, Henry Bloxham, este foarte îngrijorat și trebuie să facă față consecințelor directe ale ieșirii Regatului Unit din UE.

"Dacă nu colectează laptele, trebuie să-l aruncăm. Este nemaivăzut până acum. Mi se pare incredibil.", spune fermierul britanic.

În inima districtului Peak, laptele produs de o turmă de vaci Jersey este acum vândut direct consumatorilor. Proprietarul încearcă să renunțe la intermediari pentru a se asigura că laptele său ajunge în frigiderul oamenilor.

"Producem direct pentru client. Livrăm laptele familiilor. Pe scurt, am preluat controlul asupra destinului nostru", explică Paul Boam, fermier de lapte la Tagg Lane Farm.

Jack, fiul lui Paul, a început să facă înghețată înainte de Brexit și a stat un timp în Italia pentru a învășa de la producătorii de înghețată experți. Dar și această companie în creștere se confruntă acum cu dificultăți legate de Brexit.

"Laptele organic pe care îl vor produce aceste vaci va fi folosit pentru a face înghețată de cea mai bună calitate, cu cele mai bune ingrediente de pe întregul continent european. Ingrediente care sunt din ce în ce mai greu de găsit."

"Pentru noi, evident, prețul va crește. Alunele provin din Italia și fisticul din Bronte, chiar și ciocolata provine din Belgia, ingrediente care acum sunt mai greu de găsit", explică Jack Boam, producător de înghețată.

Sindicatul fermierilor susține că situația nu este doar îngrijorătoare ci fără soluți.

În tot acest timp, Guvernul Britanic insistă asupra faptului că soluțiile vor veni determinate de industrie, cu salarii îmbunătățite, condiții de muncă și angajări.

Cu toate acestea, în fiecare zi, producătorii și consumatorii britanici continuă să sufere consecințele Brexitului.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.