Video: Şoferul profesionist prins cu 39 de cadavre în semiremorcă, a fost arestat pentru crimă Recomandat

Video: Şoferul profesionist prins cu 39 de cadavre în semiremorcă, a fost arestat pentru crimă

Șoferul camionului cu 39 de cadavre, găsit într-un parc industrial din Essex, un tânăr de 25 de ani, a fost arestat sub acuzația de crimă.

Camionul avea numere bulgăreşti și a venit din Anglia pe feribot. Autorităţile bulgare spun că autovehiculul nu a mai intrat în țara lor din 2017. Poliţiştii din Marea Britanie încearcă acum să afle cine sunt victimele.
Autorităţile britanice investigează unul dintre cele grave cazuri de crimă din istoria țării. Cele 39 de cadavre au fost găsite în cala unui camion frigorific, parcat într-un parc industrial din Essex, la 30 de kilometri de Londra.
Camionul cu numere de înmatriculare bulgăreşti intrase pe teritoriu britanic în urmă cu patru zile, timp în care nimeni nu l-a verificat.
PIPPA MILLS, poliţia britanică: "Credem că acest camion a venit din Bulgaria şi a intrat în Marea Britanie prin Holyhead pe 19 octombrie. Serviciile de urgenţă au intervenit dar, din nefericire, toţi cei 39 de oameni din container muriseră".
Singurul suspect arestat este şoferul camionului, care e acuzat de crimă. Mo Robinson a plecat cu capul tractor al camionului în weekend în satul său de lângă Portadown, în Irlanda de Nord. În noaptea de marți spre miercuri, a luat încărcătura frigorifică în care erau morții din portul britanic Purfleet.
PIPPA MILLS, poliţia britanică: "Şoferul de TIR, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat şi e suspectat de crimă. El rămâne în custodia poliţiei".
Surse din anchetă spun că TIR-ul nu este al tânărului de 25 de ani. Mo Robinson, care e șofer profesionist de 5 ani, e căsătorit și ar aștepta un copil.
Traseul camionului morţii este refăcut de anchetatori. Au informaţii că a luat un feribot către Anglia. Legiştii au stabilit doar că unul dintre cadavre e al unui adolescent. Identificarea celor 39 de victime ar putea dura câteva zile.
BORIS JOHNSON, premierul Marii Britanii: "Primesc informaţii în mod regulat, iar Ministerul de Interne va lucra alături de poliţia din Essex pentru a stabili exact ce s-a întâmplat".
Un caz asemănător a fost descoperit şi în Austria. În 2015, 71 de imigranţi şi-au pierdut viaţa după ce au rămas blocaţi într-o camionetă frigorifică, pe marginea unei autostrăzi din apropiere de graniţa cu Ungaria.
Acum, tragedia din Essex vine în plin scandal legat de situaţia graniţei dintre Irlanda de Nord şi Irlanda, după Brexit. Premierul de la Dublin a promis că autorităţile locale vor verifica condiţiile în care camionul bulgăresc a ajuns în Marea Britanie.

CITEȘTE CELELALTE ȘTIRI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Care a fost traseul camionului în care s-au descoperit 39 de cadavre

Poliția a descoperit 39 de morți în remorca unui camion venit din Bulgaria

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.