Logo
Imprimă această pagină

VIDEO Șoferii români de camion, la protestul împotriva ceritificatului COVID din Italia Recomandat

VIDEO Șoferii români de camion, la protestul împotriva ceritificatului COVID din Italia

Obligaţi să prezinte certificatul verde la muncă, românii din Italia ameninţă că se întorc acasă. S-au alăturat sutelor de mii de italieni care au ieşit la protestele din ţară din ultimele două zile. La Milano, au fost chiar şi ciocniri violente între forţele de ordine şi manifestanţi.

 Cel puţin cinci oameni au fost reţinuţi după ce s-au încăierat cu poliţia. Un grup de manifestanţi încercase să părăsească locul autorizat pentru protest. Centrul oraşului Milano a fost paralizat după ce aproape 15 mii de protestatari au ieşit în stradă să ceară renunţarea la certificatul verde.

Printre manifestanţi, şi mulţi români, inclusiv un şofer care munceşte în Italia de aproape şase ani.
"Suntem 12 persoane care lucrăm la aceeaşi firmă. Am lăsat cheile la patron pentru că ne-am impus că nu vrem să lucrăm cu green-pass", spune românul.

Ciprian Bâra e şofer şi de trei ani locuieşte în Bologna. Nu vrea vaccin şi preferă să se testeze la fiecare 48 de ore. Doar că şi aici sunt probleme.

Bâra Ciprian, român stabilit în Italia: S-a deschis la şase jumătate centrul de testare şi în jur de ora 9 deja au rămas fără teste. Am plecat la muncă fără test, practic pe risc. Am reuşit să găsesc o farmacie să îmi fac un test.

Vineri, ca formă de protest, Ciprian a redus viteza pe autostradă la 30km/h. Alţi peste 70 de şoferi i s-au alăturat şi au format o coloană uriaşă. (observatornews)

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.