Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. Șoferi filmați și amendați pentru că aruncau gunoiul pe marginea drumului Recomandat

VIDEO. Șoferi filmați și amendați pentru că aruncau gunoiul pe marginea drumului

Mai mulți șoferi au fost amendați pentru că, în cursul lunii aprilie 2022, au aruncat gunoaie pe marginea drumurilor.

Pe baza unor imagini surprinse de sistemele video, încă șase șoferi, din Bihor și din alte județe, au fost amendați în cursul lunii trecute, cu suma totală de 35.000 lei, pentru că au aruncat gunoaie pe marginea drumurilor.

Pe una dintre filmări a fost surprins un grup de adulți și copii care, pe raza comunei Suplacu de Barcău, descărcau gunoaie de diferite tipuri din semiremorca unei dube, aruncându-le în șanțul de scurgere a apei pluviale dintr-o parcare, în timp ce o fetiță cotrobăia în coșul de gunoi amplasat în parcare.

Într-o altă filmare realizată în același loc, se vede un bărbat care a aruncat dintr-un Logan MCV înmatriculat în județul Sălaj doi saci cu gunoaie, iar într-o a treia șoferul unei autoutilitare frigorifice înmatriculate în Hunedoara care lăsa cutii de carton lângă coșul de gunoi din parcare.

În fine, o a patra filmare pusă la dispoziție de CJ Bihor a surprins într-o altă parcare șoferii a două vehicule făcând același lucru: un bărbat arunca gunoaie din portbagajul unui VW Touareg ce tracta o platformă pe care era o utilitară înmatriculată în Sălaj, iar un altul arunca de zor, dintr-un camion, deșeuri rezultate probabil din demolări, având în vedere praful stârnit în urma operațiunii de „descărcare”.

CJ Bihor a precizat, printr-un comunicat, că astfel de acțiuni au un caracter permanent, dispozitivele de supraveghere video fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren, pentru a descuraja ori sancționa persoanele care depozitează ilegal deșeuri.

În paralel cu drumurile județene, de săptămâna trecută sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din Bihor, fiind montate 9 camere de supraveghere în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.