Logo
Imprimă această pagină

VIDEO Șofer de camion închis într-o cușcă în timp ce așteaptă descărcarea vehiculului Recomandat

VIDEO Șofer de camion închis într-o cușcă în timp ce așteaptă descărcarea vehiculului

Un videoclip cu un șofer de camion care este plasat într-o cușcă în interiorul unui depozit în timp ce așteaptă încărcarea vehiculului său a devenit viral pe rețelele de socializare .


Nu, aceasta nu este o glumă; șoferul este pus într-o cușcă de doi metri pătrați din care poate ieși numai dacă personalul autorizat al companiei care deține depozitul îl deschide cu o cheie electronică.
Desigur, în cușcă există un scaun. Nu credeți că acest lucru se întâmplă într-o țară din lumea a treia condusă de un satrap, nu? Se întâmplă în Spania. Și nu este vorba despre un depozit în care există mărfuri periculoase, foarte valoroase, sau de alt tip în care este necesară securitate maximă, lucru care oricum ar fi fost inadmisibil. Este un depozit de cartoane în Amposta (Tarragona).
Aceste atitudini ar putea fi considerate o infracțiune de reținere ilegală. Dar, de multă vreme, unii expeditori tratează șoferii ca pe sclavi sau animale. Nu numai că trebuie să aștepte ore lungi în fabrici și depozite pentru a termina încărcarea sau descărcarea vehiculului, dar, în multe cazuri, șoferul însuși trebuie să îndeplinească astfel de sarcini și fără plată.
Potrivit AECOC, principala asociație a expeditorilor care include mari producători și lanțuri de distribuție dacă încărcarea și descărcarea camioanelor s-ar face cu personalul lor, i-ar costa 2.000 de milioane de euro pe an.
IRU, o organizație care reprezintă transportul rutier în întreaga lume, promovează, împreună cu unele organizații ale expeditorilor, acțiuni pentru a îmbunătăți tratamentul aplicat conducătorilor auto.
Plângerile șoferilor pentru rele tratamente sunt un fenomen larg răspândită în toată Europa și un deficit de conducători auto profesioniști a devenit foarte îngrijorătr din cauza acestor comportamente.
În centrele de încărcare timpul de așteptare trebuie să fie minim, iar șoferul ar trebui să aibă un spațiu decent, cu toaletă și zonă de odihnă. Dar acest lucru nu există decât în cazuri foarte rare.
Și în final ceea ce ți se oferă este o cușcă de așteptare . Difuzarea videoclipului l-a costat pe șofer locul de muncă.
Detalii AICI.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.