Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. Protest cu zeci de CAMIOANE pentru construcția de autostrăzi în Moldova

VIDEO. Protest cu zeci de CAMIOANE pentru construcția de autostrăzi în Moldova

Zeci de capete de camion au plecat din județul Suceava, în coloană, sâmbătă, spre Cristești, locul unde ar trebui să se întânească autostrăzile A 7 și A 8, pentru a participa la o manifestare care să determine guvernanții să accelereze construirea autostrăzilor.


Pe camioane au fost montate bannere cu „Bucovina vrea autostrăzi”, iar participanții s-au întâlnit în parcarea de pe șoseaua de centură de unde s-au încolonat și au plecat spre Cristești, traversând municipiul Suceava prin zona Metro.

Președintele Asociației Transportatorilor de Mărfuri Bucovina (ATMB), Alin Crețu, a declarat pentru News Bucovina că la protest participă reprezentanții acestei asociații care se vor întâlni la Cristești cu reprezentanții altor asociații care doresc dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Moldovei.

 Protestatarii susțin că de-a lungul mai multor guvernări, decidenții politici au neglijat în mod sistematic această zonă avȃnd ȋnsă grijă, ȋn mod total cinic, să folosească acest subiect fierbinte pentru populaţie, la fiecare scrutin electoral, avansând nenumărate promisiuni legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Ei arată că dezvoltarea zonei Moldovei prin proiectele de infrastructură va crește interesul investitorilor de a investi și a dezvolta afaceri în zonă. Astfel, mărfurile și serviciile românești vor deveni mai competitive pe piața internațională. Bugetele locale, precum și bugetul național, vor crește cu fiecare kilometru de autostradă construit, fapt cunoscut şi care ce se poate observa în zonele din România unde au fost construite autostrăzi.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.