Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. Protest cu camioane la Berlin împotriva firmelor de transport din Europa de Est Recomandat

VIDEO. Protest cu camioane la Berlin împotriva firmelor de transport din Europa de Est

Pe 19 iunie a avut loc, în Germania, un protest al transportatorilor asupra concurenței neloiale făcută de firmele de transport din Eropa de est pe care le acuză de dumping social.

Din punctul de vedere al organizatorilor, protestul împotriva dumpingului social și practicilor prețurilor scăzute practicate de companiile de transport est europene a fost un succes. Peste 100 de camioane au venit la Berlin, pe 19 iunie, în mare parte transportatori mici și mijlocii, care se află în dificultate din cauza unei situației concurențiale inegale la care contribuie firmele din Europei de Est și care există de ani buni. Situația este acum agravată de criza acută de coronavirus.
Cererile firmelor de transport germane, adresate în primul rând politicienilor care se ocupă de transportul din Germania, au fiecare propria lor justificare indiscutabilă, arată un comentariu de pe siteul eurotransport.de, consultat de revista TIR.
În primul rând s-a cerut un control mai bun al companiilor de transport din Europa de est.

Nici Pachetul Mobilitate nu e bun
Transportatorii și-au pus speranțele în Pachetul Mobilitate 1 care va fi votat în prima jumătate a lunii iulie.
"Compromisul negociat în Pachetul de mobilitate pe perioadele de odihnă săptămânală și obligația șoferilor de a se întoarec acasă la intervale regulate de timp, nu asigură nicio îmbunătățire transportatorilor germani", spune Götz Bopp, șef de departament al departamentului Industrie și Transporturi, Transport de Marfă și Logistică la Camera de Comerț și Industrie. Regiunea Stuttgart.
Autorul articolului spune că transportatorii din Est „merg” și cu 80 de cenți pe kilometru, în timp ce pentru transportatorul german profitul începe de la 1,25 de euro pe kilometru.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.