Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. Pro Tv - cât plătesc migranții pentru a ajunge cu camionul în Marea Britanie Recomandat

VIDEO. Pro Tv - cât plătesc migranții pentru a ajunge cu camionul în Marea Britanie

"Discuția are loc într-o comunitate mică de lângă orașul Dunkirk, unde migranții cazați în corturi, într-o pădure mărginașă, vorbesc despre celebrii “smugglers”.

Adică intermediarii, în general europeni stabiliți în Regat. Cu ei se aranjează trecerile prin camioane.

Migranții știu că trebuie să plătească întâi intermediarilor care apoi angajează șoferi. Tinerii din fața noastră au prieteni care deja au ajuns pe teritoriu britanic și declară că printre transfugi s-a dus vestea că șoferii români și cei polonezi sunt cei mai dispuși să accepte să facă pe cărăușii.

Toți știu care este circuitul banilor. Nu se lucrează cu sume cash, ci doar cu plăți online, în conturi la care întâi migrantul face viramentul, dar beneficiarii au acces la bani doar după ce se face dovada că cel care e transportat a ajuns la destinație. Un tânăr afgan ne explică: “Prin transfer, se bagă banii, apoi suni și te întreabă dacă ai ajuns în Anglia și abia apoi se dă drumul la bani.”

Sistemul funcționează pe întreg traseul, din țările arabe până în Regatul Unit, inclusiv în România, pe unde tranzitează unii dintre cetățenii afgani, sirieni și irakieni poposiți în Vestul Europei.", se spune într-un nou episod al investigației "Migranți de contrabandă" de la Pro Tv.

migranti de contrabanda

migranti de contrabanda 2

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.