Logo
Imprimă această pagină

VIDEO: Franța. Șofer profesionist român, beat la volan și camionul răsturnat Recomandat

VIDEO: Franța. Șofer profesionist român, beat la volan și camionul răsturnat

Un șofer profesionist român a consumat alcool și s-a răsturnat cu camionul pe A26 în Franța.

El le-a spus jandarmilor și instanței din Saint-Omer că nu intenționase să conducă în acea zi, scrie La Voix du Nord.
Marți, 6 aprilie, un camion care ieșea din autostrada Setques s-a blocat pe un pod în parapetele de protecție care separă cele două direcții de circulație, pe autostrada A26. Camionul amenința să cadă în orice moment. Accidentul a avut repercusiuni asupra traficului pe autostradă și pe RD 942 până la aproximativ ora 23:00. Jandarmii din brigada Lumbres care au mers la fața locului au observat un miros puternic de alcool, după deschiderea ușii cabinei. Șoferul camionului, un român în vârstă de 54 de ani, a fost supus unui test de alcoolemie, constatându-se prezența alcoolului în corpul său în valoare de 0,99 miligrame pe litru de aer expirat, de aproape patru ori mai mult decât limita permisă.
Întrebat de jandarmi și de instanța din Saint-Omer la care a fost prezentat, vineri, 9 aprilie, șoferul camionului a declarat că a consumat vodcă în dimineața accidentului, fără să știe că urma să se urce la volan, pentru că ar fi trebuit să fie în repaus. Când șeful său l-a sunat pentru a afla dacă poate lucra în acea zi, nu a îndrăznit să-i spună că nu este apt să conducă. Avocatul românului a vorbit la proces despre constrângerile „psihologice” și „economice” care explică acest comportament, amintind că șoferul este plătit până la 250 de euro pe lună pentru munca sa.
Accidentul ar fi avut loc atunci când ieșea din stația de taxare și încerca să ridice un pachet de tutun, ceea ce l-a făcut să-și ia ochii de pe drum câteva secunde. În instanță, bărbatul a spus că regretă gestul. Șofer de camion de șapte ani, el spune că nu a comis niciodată un astfel de act. În plus, nu figurează în baza de date a justiției franceze. Bărbatului i s-a aplicat o pedeapsă cu închisoarea de patru luni cu suspendare, o amendă de 100 de euro pentru conducerea sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul cu viteză excesivă, precum și suspendarea permisului timp de șase luni pe teritoriul Franței. O nouă audiere trebuie să aibă loc pentru o eventuală despăgubire pentru SANEF, manager al A26 și care solicită în jur de 36.000 de euro pentru reparații și costuri de întreținere. Românul are la dispoziție zece zile pentru a face apel.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.