Logo
Imprimă această pagină

Video: Franța. Hoții "zburători" români au furat din camioane mărfuri de 3,5 milioane euro Recomandat

Video: Franța. Hoții "zburători" români au furat din camioane mărfuri de 3,5 milioane euro

Autorităţile din Franţa au investigat pentru prima dată jafuri executate în mers, pe autostrăzi, de așa-numiții "hoți zburători" din România.

Suspecţii au furat cosmetice de lux, dar şi electronice în valoare de 3,5 milioane de euro. Metoda "zburătorii" a fost brevetată în România, în urmă cu ani buni. Hoţii deschid camioanele cu marfă şi mută apoi cutiile într-un autovehicul echipat special pentru astfel de acţiuni. Totul la viteze ameţitoare.
Zeci de cutii cu parfumuri de lux sunt aruncate într-un camion modificat special pentru ca acţiunea hoţilor români să nu dea greş.

"Oameni talentați"
Bernard Thibaut, de la Oficiul francez de luptă împotriva criminalităţii itinerante, a declarat: "Vorbim de un mod de operare cu un grad ridicat de periculozitate, pe care ei îl controlează perfect. Vorbim despre oameni talentaţi şi foarte bine pregătiţi să lucreze în echipă".
Hoţii au decupat plafonul unei camionete, folosit[ la jafurile comise pe teritoriul Franţei.
Francezii au refăcut jafurile ca într-un film de acţiune. Nu au mai văzut aşa ceva.
Camioanele care transportau marfa erau pândite de români. Atunci când erau siguri că nu vor fi întrerupţi, suspecţii acţionau precum cascadorii.
Camioneta pregătită să fie încărcată se apropia de camionul aflat în mers. Unul dintre hoţi spărgea lacătul, intra în autocamion şi începea să arunce pachete cu parfumuri scumpe, tigări dar şi echipamente IT.
Din spate, în alte câteva maşini, complicii se asigurau că atacul va decurge conform planului.
Iar un alt autovehicul mergea în faţa camionului prădat, astfel încât şoferul să nu accelereze.
10 români au fost arestaţi şi sunt suspectaţi că au comis 21 de astfel de jafuri, în viteză, noaptea, pe autostrăzi.
Paguba este estimată la 3,5 milioane de euro. Iniţial, anchetatorii francezi i-au suspectat că au avut înţelegeri cu şoferii camioanelor de marfă, dar analiza datelor de pe tahograf a infirmat această ipoteză.
În cele din urmă, le-au dat de urmă după ce au urmărit autoturismele cu numere româneşti, filmate pe traseu.

Pirații șoselelor
"Adevăraţi pirați ai şoselelor, capabili să repereze un camion care li se pare interesant chiar de la ieșirea acestuia din depozit şi să-l urmărească şi jefuiască pe parcursul mai multor kilometri. Acrobați care zboară, capabili să urce pe capota unei mașini care merge cu viteza maximă, de unde se urcă apoi în camioane. Tâlharii sparg ușa din spate şi se strecoară în remorcă, apoi aruncă din interior zeci de pachete cu mărfuri, care sunt recuperate apoi de complici. Abia după sute de kilometri, uneori chiar la destinaţie, șoferul camionului descoperă absența încărcăturii sale, dar hoţii sunt deja departe", scrie "Le Parisen".

5 autovehicule confiscate
Originari din România, cei zece hoţi arestaţi sunt suspectați că au comis peste 21 de spargeri de camioane în toată Franța. Ținte încărcate cu produse cosmetice, tutun sau echipamente informatice. Prada ultimului lor jaf a fost de 420.000 de euro, tâlharii fiind prinşi în flagrant între Somme şi Tours. Cei zece hoţi români acţionau cu cinci maşini, care au fost, de asemenea, confiscate.

160 ani de închisoare
În România, hoţii zburători, aşa cum au fost numiţi, au fost prinşi pentru prima dată în 2012. 15 bărbaţi au fost condamnaţi, împreună, la 160 de ani de închisoare. La finalul anului trecut, o altă reţea a fost destructurată.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.