Video exclusiv: DAF- NOUA GAMĂ DE CAMIOANE PENTRU CONSTRUCȚII Recomandat

Video exclusiv: DAF- NOUA GAMĂ DE CAMIOANE PENTRU CONSTRUCȚII

DAF Trucks și-a prezentat în premieră la Malaga, în Spania, la începutul luniii aprilie 2019, noua gamă de camioane destinate segmentului de construcții și altor aplicații profesionale.

Pentru a veni întâmpinarea cerințelor specifice ale operatorilor din sectorul construcțiilor, DAF Trucks își extinde gama de vehicule pentru a include o serie de configurații noi ale vehiculului, inclusiv un 8x4 tridem rigid, tandem cu dublă acționare și punte spate de direcție.
DAF introduce, de asemenea puntea din față pentru 10 tone și o nouă axă de tracțiune complet imobilă (non-steered) pentru 7,5 tone. Noile evoluții subliniază ambiția DAF de a-și extinde prezența în segmentul profesional -în special în sectorul construcțiilor.

Serviciile DAF oferă operatorilor din sectorul construcțiilor o eficiență maximă a transportului.
„2018 a fost un an istoric pentru DAF", a declarat Richard Zink, Director de Marketing și Vânzări și membru al Consiliului de Administrație al DAF Trucks. „Am încheiat anul în calitate de al doilea cel mai mare brand de camioane din Europa, cu o cotă de piață de 16,6% în clasa grea. Am fost lider de piață în nu mai puțin de șapte țări, am produs un număr record, de 67.000 de camioane, și am fost, din nou, cel mai mare brand de import din Germania -cea mai mare piață de camioane din Europa. În plus, DAF a fost liderul incontestabil în segmentul cap tractor din Europa", a spus el.
Compania are planuri de creștere. "Acesta este motivul pentru care intenționăm să devenim un competitor și mai important în segmentul vehiculelor de construcții", continuă Zink. "Acesta este un segment cu un potențial de creștere considerabil pentru DAF. Oferim o gamă largă de șasiuri și axe puternice, transmisii eficiente și cabine confortabile.", afirmă Director de Marketing și Vânzări DAF Trucks. DAF oferă cel mai bun camion pentru fiecare aplicație.

Noi axe
DAF dezvoltă și fabrică propriile axe începând din 1958. În consecință, aceste axe sunt perfect adaptate la numeroasele variante de șasiu pe care le oferă compania. Axele DAF se caracterizează prin nivelul ridicat de fiabilitate și durabilitate, frecare internă redusă și greutate redusă - toate acestea conducând la costuri de operare scăzute și sarcini utile mari.

Nou: punte față de 10 tone
În plus față de axele frontale existente de 7,5, 8 și 9 tone, DAF va oferi și o versiune de 10 tone pentru camioanele CF și XF. Acest lucru se va petrece din a doua jumătate a acestui an. Acest lucru prezintă un interes deosebit pentru aplicațiile din segmentul de construcții, unde încărcăturile pe puntea din față sunt un fapt obișnuit -de exemplu, atunci când o macara grea este montată chiar în spatele cabinei.
Noua punte față de 10 tone prezintă suspensie parabolică cu arcuri și reduce riscul de supraîncărcare. Această punte-față de 10 tone este disponibilă pentru configurațiile CF și XF care au o singură punte față și sunt alimentate de motoarele PACCAR MX-11 sau MX-13.

Nou: Axă tractoare imobilă de 7,5 tone pentru o singură roată
DAF introduce, de asemenea, o nouă punte de tracțiune de 7,5 tone pentru o singură roată. Dispune de o carcasă nou construită, care oferă o rigiditate mai mare și este chiar mai robustă, în timp ce greutatea sa a fost redusă cu 10 kilograme. Capacitatea de încărcare statică a fost mărită cu nu mai puțin de 25%, până la 26 tone.
Pentru aplicațiile de construcție, noua axă de 7,5 tone este ideală și în aplicații mai puțin dificile, cum ar fi sistemele de livrare a containerelor și pentru transportul materialelor de construcție. În Germania, acest tip de osie purtătoare este, de asemenea, montată pe camioanele cu sisteme de carosaj „swap BDF”, care sunt predominante în țară. Noua axă este utilizată și pe unitatea de cap tractor FTR a variantelor CF și XF - o configurație ideală pentru lucrările cu încărcătură joasă, de exemplu, de peste 44 de tone.

Axă tandem cu dublă acționare pentru CF și XF
Pentru camioanele CF și XF 6x4 și 8x4 care sunt conduse în mod regulat off-road sau care necesită o tracțiune suplimentară, DAF oferă o gamă largă de tandemuri cu dublă acționare și cu întreținere redusă.
Primul este SR1132T, un tandem de 19 tone, cu suspensie și frâne cu disc sau tambur. Este ideal pentru aplicații sensibile la sarcina utilă, cum ar fi cele din gama ușoară 6x4 și 8x4, și este deosebit de popular în Marea Britanie și Irlanda.
Pentru aplicații mai grele, DAF oferă variante de 21 și 26 tone ale SR1360T, echipat cu frâne cu disc și suspensie pneumatică. Acesta este oferit pe cap-tractoarele cu trei și patru axe rigide.
În plus, DAF oferă HR1670T, care poate fi echipat cu suspensie cu aer și cu frâne cu tambur. Acest lucru nu este ideal pentru transportul greu, ci pentru aplicațiile off-road.
Un factor important pentru economia optimă a combustibilului este disponibilitatea de a avea cel puțin zece opțiuni pentru raportul osiilor din spate (de la 3,46: 1 la 7,21: 1). Cele mai rapide rapoarte de transmisie au ca rezultat, chiar și la viteze mai mici ale motorului, o eficiență optimă a consumului de combustibil.

Gama de șasiu extinsă
În plus față de nouă serie de osii, DAF adaugă o serie de configurații de axe noi în gama sa.

Nou: CF și XF 8x4 tendem cu acționare dublă și axă spate de direcție
O nouă configurație în gama deja extinsă de camioane cu patru osii, cu unitate single și dublă este FAW, care va fi disponibilă în cursul acestui an.
Noul șasiu FAW de 8x4 are un MMTA tehnic de 37 de tone și, datorită axei de tracțiune controlate, poate fi manevrat cu mare precizie.
FAW-ul 8x4 este ideal pentru transportul încărcăturilor mari sau grele pe șantierele de construcții unde există un spațiu relativ mic. Noul șasiu se pretează perfect pentru betoniere, pentru caroserii cu macara sau pentru o combinație a unei macarale cu un sistem de ridicare cu cârlig

Nou: CF 10x4
Proiectat special pentru lucrări grele, DAF -în colaborare cu compania olandeză Estepe- oferă acum, pe piețe specifice cum ar fi Olanda, o basculantă de 10x4 CF cu osie frontală de 10 tone, controlată hidraulic. Volumul util net al acestei variante "speciale" -care va fi utilizat în principal pentru transportul încărcăturilor grele de nisip, pietriș și piatră- este de aproximativ 30 de tone, cu o MMTA de 49 de tone. În ciuda numărului de osii, modul în care a fost „împachetat” inteligent asigură un spațiu suficient pentru un rezervor de combustibil de 350 de litri.

XF FTM: cap tractor de 8x4 cu tridem
Ultima generație a cap-tractorului XF FTM de transporturi grele nu a fost prezentată anterior presei internaționale. Acest FTM este un cap tractor 8x4 cu ax dublu SR1360T sau HR1670T. Impresionantul XF este ideal pentru transportul greu și aplicațiile de transport excepționale, unde greutățile combinate pot adăuga până la 120 de tone. Utilizarea unei singure axe frontale și a trei axe spate înseamnă că întreaga capacitate a osiei poate fi exploatată pe deplin fără a depăși sarcini autorizate în mod legal.
Șasiul modelului XF FTM se caracterizează printr-o construcție relativ compactă și o MMTA tehnică de 41 de tone. Acest lucru oferă avantaje semnificative în ceea ce privește manevrabilitatea și poziția pe tambur, ceea ce este important în cazul operării cu remorci pentru transporturi specializate.
XF FTM este un cap tractor cu patru axe, care vine în diferite variante. Primul are o axă frontală de 8 tone, ideală pentru un masă maximă totală admisă a vehiculului de 34 de tone. Cel de-al doilea model are o punte de 9 tone. Încărcarea maximă netă pentru ambele variante este de aproximativ 24 de tone.

Nou: XF 8x2 rigid cu două axe frontale față direcționale
FAX este o componentă rigidă 8x2 cu două osii frontale direcționale (8 sau 9 tone) și o punte spate direcțională (7,5 tone). Această versiune este deja disponibilă ca CF și poate fi acum comandată și ca XF. La fel ca și CF, XF, FAX oferă MMTA-uri de până la 37 de tone. Este ideal în cazul distribuției materialelor de construcție și, de exemplu, în cazul montării unei macarale în spatele cabinei.

LF și CF pentru construcții
DAF va continua să ofere variante de construcție pentru LF și CF, în special pentru camioanele care sunt conduse în mod regulat off-road. Dispune de o bară de protecție și o grilă special concepută și o gardă generoasă de la sol de 32 (LF) sau 40 (CF) centimetri, pentru a se potrivi funcționării pe un teren neuniform. În plus, toate modelele DAF Construction sunt echipate cu o placă de oțel cu grosimea de 3 milimetri pentru a proteja radiatorul.
Gama CF Construction este disponibilă ca un cap-tractor FTT 6x4 și 6x4 FAT și 8x4 FAD. Versiunile CF Construction sunt echipate cu un mod special off-road al transmisiei TraXon ca standard, pentru o performanță optimă pe un teren dificil. Schimbările cutiei de viteze sunt extrem de rapide și sunt efectuate la viteze mari ale motorului pentru a asigura o tracțiune maximă pe teren greu.
LF Construction este disponibilă cu un șasiu de 19 tone. Este de la sine înțeles că LF Construction oferă aceleași avantaje ca toate modelele LF: de exemplu, o sarcină utilă mare, datorită greutății reduse, manevrabilitate excelentă, vizibilitate excelentă.

Transmisiile DAF: puternice și eficiente
Cuplul maxim al motoarelor robuste PACCAR MX-11 de 10,8 litri și PACCAR MX-13 de 12,9 litri puse la DAF CF și XF (cu o putere de 220 kW/299 CP până la 390 kW/530 CP) se comportă bine la turațiile motorului de sub 1,000 rpm. În combinație cu cele mai noi generații de cutii de viteze automate cu 12 și 16 trepte TraXon, acest lucru garantează o performanță excelentă în toate circumstanțele. Recunoscând preferința operatorului în anumite sectoare, cum ar fi construcția și transportul greu, DAF oferă de asemenea o cutie de viteze manuală cu 16 trepte, în combinație cu motoarele PACCAR MX-11 și MX-13. DAF CF este disponibil și cu motorul PACCAR PX-7 de 6,7 litri cu o putere cuprinsă între 172 kW/234 CP și 239 kW/325 CP.
Vehiculele din seria LF sunt propulsate de motoarele în patru cilindri PACCAR PX-4 de 3,9 litri, PACCAR PX-5 de 4,5 litri și de motoarele PACCAR PX-7 de 6,7 cilindri, cu o putere de 115 kW/156 CP la 239 kW/325 CP. Gama extinsă de cutii de viteze este impresionantă: cu opțiuni de 5, 6, 9 sau 12 trepte, manuale, automatizate sau complet automatizate: se poate specifica o transmisie optimă pentru toate scopurile.

PTO pentru fiecare aplicație
O gamă largă de prize (PTO) pentru a conduce în bune condiții autocamioane, mixere și macarale este extrem de importantă pentru segmentul de construcții.
DAF oferă un priză de putere a motorului poziționat la ora 1 pe ambele motoare MX-11 și MX-13.

Instalare ușoară a corpului ca standard
DAF oferă o gamă largă de module de atașare a caroseriei (BAM). Acest lucru permite constructorului să instaleze rapid și eficient un sistem de transport, fie că este cu macarale grele, basculante sau containere. Montarea rapidă și ușoară reduce costurile și asigură intrarea rapidă în funcțiune.

Servicii
Operatorii din domeniul construcțiilor se bazează pe vehiculele lor încercând să le ofere o durată de funcționare cât mai mare. DAF a dezvoltat, prin urmare, servicii specifice cum ar fi contractele de reparații și întreținere DAF MultiSupport pentru vehiculele de construcții. A fost inclus și un pachet avansat "Uptime". Operatorii care optează pentru acest pachet îmbunătățit beneficiază de o reducere de până la 5% din contractul total MultiSupport.
Vehiculele care au pachetul Uptime au disponibilitate garantată. Aceasta înseamnă că un camion care se confruntă cu probleme tehnice va reveni pe drum în termen de opt ore sau, în caz contrar, va fi oferită o compensație financiară de 300 euro pe zi pentru fiecare zi pentru care vehiculul nu este disponibil.
DAF oferă, de asemenea, servicii suplimentare, în special pentru sectorul construcțiilor. Academia DAF a dezvoltat cursuri de pregătire specială pentru șoferi, acordând o atenție deosebită funcțiilor off-road ale camioanelor.
Sistemul de management al vehiculelor DAF Connect le permite transportatorilor să monitorizeze performanțele flotelor online în orice moment, pentru a asigura o eficiență maximă. Acest lucru permite ca lucrările de întreținere să fie programate proactiv. O altă caracteristică utilă pentru operatorii din segmentul de construcții este aceea că aceștia au întotdeauna o imagine de ansamblu exactă a modului în care se utilizează utilajul de transport. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor și la creșterea timpului de funcționare.

Gama de axe extinsă
* Noua punte față de 10 tone:
- Evită suprasolicitarea;
- Pentru utilizarea cu macarale grele direct în spatele cabinei.

* Axă de tracțiune nouă, de 7,5 tone:
- Carcasă pentru osii, ultra-rigidă;
- Greutate redusă;
- Capacitate de încărcare statică de 26 de tone.

Configurații noi pentru vehicule
* CF și XF 8x4 FAW tridem rigid cu tracțiune dublă:
- Tracțiune maximă pentru funcționarea pe on/off road;
- Încărcătură utilă brută de până la 27 de tone;
- Manevrabilitate excelentă.

* CF 10x4 rigid tandem cu dublă acționare și axă de direcție cu tracțiune:
- Șasiu de basculantă pentru utilizare intensă;
- Conversia de către Estepe;
- MMTA de 49 de tone;
- Sarcina utilă netă de aproximativ 30 de tone.

* 8x2 rigid, cu două osii frontale direcționate și o axă de tracțiune, acum disponibilă și pe XF
- MMTA de 37 de tone.

Cap Tractor XF 8x4 FTM pentru transporturi excepționale
* Greutăți combinate de până la 120 de tone
* MMTA tehnic de 41 de tone.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.