Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. Demisie în masă a șoferilor profesioniști de la Cerax Ag Solar Recomandat

VIDEO. Demisie în masă a șoferilor profesioniști de la Cerax Ag Solar

14 șoferi de camion și-au dat demisia, ieri, 14 noiembrie 2022, de la Cerax Ag Solar, parte a grupului de firme Alascom din Buzău.

Demisionarii spun că, vineri, 11 noiembrie 2022, atunci când li s-au dat salariile, au fost obligați să semneze un document prin care acceptă ca, retroactiv, cu data de 1 noiembrie, salariile de bază să le fie reduse de la 3.000 de lei pe lună net la 1.800 de lei.

Mai mulți conducători auto au demisionat cu ceva timp în urmă și doar patru au acceptat noile condiții de salarizare și au rămas, spun ei, pentru a nu rămâne fără serviciu în perioada sărbătorilor de iarnă.

Compania cu sediul în Mihăilești, specializată în comerțul cu cereale, a rămas astfel cu 21 de camioane "la gard", din cele 25 pe care le deține.

Șoferii spun că transportau cereale în special pe două trasee: Suceava - Mihăilești și Mihăilești - Constanța.

Pe lângă cei 3.000 de lei pe care îi primeau pe cartea de muncă, oamenii mai primeau și 50 de lei pe zi diurnă, astfel că venitul lor lunar se ducea undeva în jurul sumei de 4.000 de lei.

Șoferii spun că nu erau bani prea mulți dar cei mai mulți dintre ei erau mulțumiți pentru că, în general, puteau să își petreacă sfârșitul de săptămână acasă, cu familiile. Destul de rar erau chemați la muncă sâmbăta, dar duminica erau liberi.

Pretextul invocat de șefi pentru această micșorare salarială este acela că afacerile firmei ar fi pe pierdere.

Acest argument este însă contrazis de faptul că șoferii de camion au transportat foarte multe cereale în ultima perioadă, ceea ce înseamnă că firma are un rulaj mare.

Mai mult, la o analiză a datelor financiare ale companiei din ultimii ani, se văd niște profituri imense.

Anul trecut, de exemplu, Cerax Ag Solar SRL a avut o cifră de afaceri de 143.002.593 lei și un profit declarat de 4.546.137 lei.

 

Graficul încasărilor și profitului firmei pe ultimii 10 ani

Profit cerax ag solar mihailesti buzau



CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.