VIDEO Ce se întâmplă atunci când se închide un drum în Mongolia. Camioanele o iau prin deșert

VIDEO Ce se întâmplă atunci când se închide un drum în Mongolia. Camioanele o iau prin deșert

Mongolia e cunoscută drept ţara cu cea mai rarefiată populaţie şi printre cele mai dificile condiţii de înaintare.

Drumuri asfaltate prin ţară sunt extrem de puţine, cu excepţia capitalei, natura e întinsă şi nemiloasă, tocmai de asta mulţi expediţionişti văd Mongolia ca pe provocarea supremă în orice aventură. Dar ce surprize îţi poate oferi Mongolia atunci când conduci un simplu camion, un cap tractor cu remorcă din cele absolut standard, care circulă pe autostrăzi şi drumuri normale?

Adevărul e că prin Mongolia circulă camioane în regim oarecum normal, folosind acele puţine trasee naţionale asfaltate, de obicei, şi livrând totul în capitală, iar ulterior camioane mai speciale locale distribuie mărfurile prin ţară. Totuşi, unii şoferi străini pot avea parte de situaţii neaşteptate şi uluitoare, atunci când şi soluţiile sunt cu totul neordinare.

Situaţia din video-ul de mai jos a fost surprinsă câteva luni bune în urmă de un şofer de camion din Rusia, care înainta din Rusia spre capitala Mongoliei, Ulaanbaatar, pe singurul drum asfaltat de acces, numit AH-3. La un moment dat, aproape de orăşelul Darhan, drumul principal s-a dovedit a fi închis complet pentru reparaţii. Iar cei care lucrau la drum au prevăzut o ocolire de câteva sute de metri buni prin deşertul de alături, care era acoperit de un teren nisipos întărit. Respectiv, până şi camioanele mari şi grele cu remorci, au fost redirecţionate tot pe acolo. (piataauto.md)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.