Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. C5."Oaia" de la RAR, specialista combinațiilor imobiliare Recomandat

VIDEO. C5."Oaia" de la RAR, specialista combinațiilor imobiliare

COLOANA A CINCEA. Așa cum vă anunțam încă din luna septembrie 2022, licitația cu dedicație a Alinei Niță, zisă "Oaia", "competent" director general, cu studii economice, al Registrului Auto Român (RAR), se ține și a apărut pe site-ul instituției pe data de 11 ianuarie 2023.

Dubios este faptul că data limită de depunere a ofertelor este 17 ianuarie 2023, adică toată manevra se face în numai cinci zile. Urgență maximă?!

Caietul de sarcini al licitației este cu dedicație și este vizibil acest lucru, nu numai din avion ci și de pe lună!
Suntem dispuși să pariem pe o blană de oaie că doar o ofertă va fi admisibilă, eventuale alte oferte fiind "mâini moarte".
Pentru a se proteja de eventualele urmări penale, Oaia a fost sfătuită să treacă acest caiet de sarcini prin Consiliul de Administrație (CA) al RAR.
În loc de concluzie: Membrii CA au semnat ca primarii deși acest lucru nici măcar nu era de competența lor.

Să vină chicineta!
Printre alte cerințe aiuritoare și direcționate ale caietului de sarcini se numără și una hilară, despre v-am vorbit încă din septembrie, care apare în Secțiunea 2: "spațiu amenajat pentru chicinetă".
Perioada contractuală este de 5 ani. Oaia se asigură astfel că, indiferent de cât va sta ea în funcție, prietenul ei "mai mult sau mai puțin intim" Viorel Grigore, zis "Grobianu", patron al unei taverne din comuna ilfoveană Gruiu, va avea suficient timp și "boabe de ciugulit". Acesta din urmă este cel care, prin prieteniile sale, inclusiv cu puternicul președinte la CJ Prahova Iulian Dumitrescu, este cel care i-a aranjat postul Oiței.
Pentru a se asigura că așa-zisa ofertă este câștigată de cine trebuie, Oaia a făcut-o și mai de oaie!
Ea a impus ca imobilul să fie "musai" situat în sectorul 1. Pretextul a fost o așa-zisă apropiere de sediul administrativ al RAR de pe Calea Griviței.
În realitate, există zone mult mai apropiate de sediul central al Registrului, cum ar fi Giulești, Crângași, Calea Plevnei, toate din sectorul 6, sau zone limitrofe ca Mogoșoaia și Chitila.
Cei aproape 100 de angajați din actualul sediu de pe Șoseaua Vergului locuiesc în zonă de zeci de ani. Ei sunt cei care înainte lucrau în Voluntari, adică mult mai aproape de Șoseaua Vergului decât de Calea Griviței. Copiii lor sunt la grădinițe și școli din zonă. Practic, oamenii și-au aranjat viața în funcție de proximitatea față de locul de muncă.
Bulversarea lor va fi totală, în condițiile în care vor trebui să acopere distanțe mult mai lungi pentru a ajunge la locul de muncă într-un oraș și așa supraaglomerat.
În loc de concluzie: Oița se joacă nu numai cu banii ci și cu destinele angajaților RAR.

Comicăria proximității teritoriale
"Descongestionarea orașului trebuie să fie prioritară. Nu trebuie aglomerat și mai mult sectorul 1, în condițiile în care la sediile RAR vin și clienți, nu numai salariații. În era comunicațiilor electronice, condiția de proximitate teritorială este comică.", ne-a declarat un angajat RAR de la sediul din Șoseaua Vergului.
Mutarea sediului îi nemulțumește profund pe toți cei aproape 100 de angajați care vor fi "strămutați"!
Pe principiul scornit de Oaie de a avea sediile RAR cât mai aproape de sediul central, mult mai simplu ar fi să mute toate sediile RAR din țară în sectorul 1. Mutarea sediului de pe Vergului ar fi avut o oarecare justificare doar dacă s-ar fi făcut în clădirea sediului central. Nu ușurează cu nimic mutarea sediului la o distanță de 1-10 kilometri de acesta. Comunicarea se face tot electronic, iar drumul fizic se parcurge tot cu autovehiculul.
Cât de gros poți să ai obrazul ca să îți bați joc într-un asemenea hal de o parte dintre proprii angajați și familiile lor?!
Dar când este vorba de foloase necuvenite se pare că se trece peste orice!
În loc de concluzie: Cum, Doamne iartă-mă, sediul central RAR poate să comunice foarte bine cu reprezentanțele sale din toate județele, dar brusc nu mai poate comunica în niciun fel cu cea din București? Cât de aberant poate fi pretextul inventat de duetul Oaie-Grobi?!

Competențele Oiței
În CV-ul exagerat pe care și l-a făcut, Oița pretinde că, printre altele, a activat ca analist programator și mare specialist, atât în hardware cât și în software, în prelucrarea informațiilor electronice și în "instruirea operatorilor IT".
Cu atât de multe "competențe" IT, miorița Alinuța nu are habar nici de banala comunicare electronică.
Poate tocmai de aceea, a girat o altă licitație cu cântec prin care RAR a plătit opt milioane de lei pentru achiziția unor softuri pentru așa-zisa eficientizare a relațiilor cu clienții și activitățile Registrului.
Bineînțeles că aceste softuri nu au fost niciodată funcționale. Bine că plata a fost făcută!
DNA, ai auzit de dosarul Microsoft?!
În loc de concluzie: Dragi procurori, poate dați o tură și pe la RAR, să vedeți de câte surprize "plăcute" veți avea parte!

Un sediu RAR în mijlocul câmpului
Nici nu s-a instalat bine la șefia RAR, că Oaia a început să practice sportul închirierilor veroase.
În vara trecută, ea a mutat sediul RAR Constanța, dintr-o clădire a societății de transport public local, într-o hală privată aflată în plin câmp, la capătul dinspre Topraisar, la peste un kilometru de limita localității Agigea.
Consiliul Local al municipiului Constanța a acordat RAR, printr-o hotărâre, dreptul de edificie asupra unui teren de 8.000 de metri pătrați, într-o poziție de top din zona industrial-comercială de pe Centura Constanța.
În chiria de 7.000 de euro pe lună, plătită unei instituții publice, RAR avea dreptul să-și construiască sediul cu depline drepturi de proprietate.
Șefa RAR a dat cu piciorul acestei oportunități, îndelung negociată de fosta conducere cu autoritățile locale din Constanța, de a-și construi propriul sediu într-o locație excelentă. Ea a preferat să mute sediul RAR în plin câmp, cu o chirie foarte mare.
În loc de concluzie: Ideea după care a acționat Oaia este aceea ca banii publici să devină urgent banii unor șmecheri!

RAR-ul în sezonul estival
Acum RAR Constanța trebuie să suporte zilnic, pe bani publici, transportul propriilor salariați la și de la locul de muncă.
Nu mai vorbim de starea de spirit a angajaților, pe care "combinația de distracție" a Oii i-a transformat peste noapte în navetiști!
Mai mult, constănțenii care au de a face cu RAR sunt total bulversați de această mutare.
Clienții Registrului sporesc acum substanțial, "plini de entuziasm", aglomerația de pe drumul dintre Constanța și Mangalia în sezonul estival.
În loc de concluzie: Alinuța nu a mai vrut pe centură! Oaia preferă câmpul!

La trecutu-i mare
Alina Niță o ia în mare viteză pe urmele fostului director general RAR Ovidiu Crăpătureanu.
În urma unei combinații cu un teren, Ovidel s-a ales cu dosar penal și cu obligația de a plăti 900.000 de euro daune către RAR.
La viteza pe care a luat-o Oaia în matrapazlâcuri, este evident că îl va surclasa total pe Crăpătureanu.
Sorin Grideanu, ministrul Transporturilor, "doarme în papuci" și nu are habar despre ce se întâmplă în domeniul rutier, cu atât mai puțin despre manevrele de la RAR.
Despre secretarul de stat Bogdan Mândrescu nici nu se pune problema! Oița se laudă peste tot că este "tovarășul" ei.
În loc de concluzie: Vom cere public în numele cititorilor noștri și conform legii, să fim informați asupra costurilor pe care instituția publică RAR le plătește pentru acrobațiile financiare ale Oii. În mod cert, deznodământul va veni de la Curtea de Conturi și de la DNA!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.