Logo
Imprimă această pagină

Polițiștii de frontieră le-au cerut șoferilor de camion 100 de euro ca să nu mai stea la cozile de la ieșirea din țară Recomandat

Polițiștii de frontieră le-au cerut șoferilor de camion 100 de euro ca să nu mai stea la cozile de la ieșirea din țară
Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria, precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1, marți dimineață.

Agenții de Poliție de frontieră C. Ionel, U. Ioan, A.C. Gabriel, S. Lucian, F.R. Emil si P.G. Silviu au fost reținuți pentru 24 de ore.

Procurorii îi acuză că ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 de lei și 100 de euro de la conducătorii camioanelor de transport marfă pentru a le facilita acestora reducerea timpilor de așteptare în coloana de mașini, permițându-le accesul în fața coloanei formate.
Totodată, ei sunt acuzați că au luat mită și pentru a nu trimite în carantină o persoană, pasager într-un camion cu semiremorcă, dar și pentru a închide ochii la controlul documentelor transportatorilor de marfă. Cei șase polițiști de frontieră reținuți vor fi prezentați, mâine, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Știrea inițială: Oamenii legii au făcut percheziții în gheretele polițiștilor de frontieră, se pare și la locuințele unor polițiști de frontieră, dar și la unele mașini ajunse la vamă precum și la sediile Poliției de Frontieră de la Borș. Cert e că traficul a fost direcționat mai mult timp spre Borș II, dar tot s-au format cozi la intrarea și ieșirea din Borș I. Polițiștii DGA și procurorii au făcut perchezițiile într-un dosar de corupție, ce ar viza unii polițiști de frontieră care ar fi ușurat accederea ilegală în spațiul Schengen a mai multor persoane.

Până la ora redactării acestui material, nici DGA și nici Parchetul Bihor nu au transmis nicio comunicare vizavi de descinderile de dimineață și nici despre alte informații din acest caz, deci se așteaptă lămuriri referitoare la faptele de corupție și polițiștii de frontieră vizați, scrie ebihoreanul.ro.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.