Logo
Imprimă această pagină

Utilajele de la pasajul Domnești au dispărut după vizita ministrului Cuc

Utilajele de la pasajul Domnești au dispărut după vizita ministrului Cuc

Utilajele care ar fi trebuit să construiască pasajul Domneşti de pe centura Bucureştiului au dispărut ca prin minune după vizita ministrului Cuc, spun oamenii care locuiesc în zonă.

Aceştia au decis să monitorizeze lucrările cu drona, sătui să piardă 3 ore ca să traverseze una dintre cele mai aglomerate intersecţii din România. “Utilajele au terminat ce aveau de făcut şi au fost mutate în aşteptarea unor exproprieri”, susţin oficialii.

Pe 4 aprilie ministrul Răzvan Cuc a inspectat şantierul Pasajului de la Domneşti de pe Centura Capitalei, unde se lucra.

Conferinţa de presă a fost ţinută chiar pe şantier. Acum, locul arată părăsit.

Acum 5 zile, câteva utilaje nivelau terenul pe acest şantier în timpul vizitei ministrului Răzvan Cuc. Acum bate vântul pe şantier. Nici urmă de utilaje, iar oamenii, în special şoferii care stau la cozi uriaşe pe centura Capitalei, se întreabă unde au dispărut, dar şi când va fi gata podul de la Domneşti.”

 

Șofer: “Câteva utilaje puse la mişto ca să ia ochii, a venit ministrul şi la urmă şi-a luat toate alea şi a plecat.”

Șofer: “După interviu cu domnul ministru s-au dus utilajele”

Locuitorii din zonă au decis să monitorizeze cum şi cât se lucrează pe acest şantier. Aşa că filmează săptămânal, inclusiv cu drona, locul, şi publică materialul pe reţelele de socializare. S-au săturat de blocajele în trafic şi vor să fie construit pasajul.

Daniel Cristea, iniţiativa Domneşti: “3 ore din viaţa mea în fiecare zi. Asta înseamnă 2 zile pe lună pe care le pierd din viaţa mea, cine îmi dă timpul ăsta înapoi?”

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că se lucra întâmplător acolo când ministrul Transporturilor a venit în vizită. Utilajele au fost mutate să nu încurce circulaţia, iar acum s-a aşternut liniştea pentru că expropierile din zonă, pentru extinderea şoselei, nu sunt gata.

Alex Şerbănescu: “Luna viitoare, cel târziu, trebuie să înceapă lucrările de avengura. Până la sfârşitul anului 2021 cel târziu acest pasaj trebuie să fie funcţional. Constructorul să se gândească bine că dincolo de penalizări şi rezilierea contractului poate avea probleme şi cu cetăţenii din zonă.”

Într-un punct de vedere transmis la cererea Ştirilor PRO TV, şi constructorul, firma Straco, susţine că lipsa exproprierilor ține pe loc lucrările. Contractul pentru podul de la Domneşti a fost semnat în 2017 şi are o valoare de 20 de milioane de euro.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.