URIAȘ. Poliția a oprit 75.000 de mașini în trafic

URIAȘ. Poliția a oprit 75.000 de mașini în trafic

Poliţia Rutieră a verificat, timp de o săptămână, peste 75.000 de maşini, într-o acţiune ce a vizat utilizarea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare în scaune. În urma controalelor, au fost aplicate aproape 46.000 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 12 – 18 martie, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat o acţiune de verificare a respectării normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranţă şi a şi dispozitivelor de fixare în scaune.

Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în toate cele 31 de state membre ale Uniunii Europene. În cadrul activităţilor desfăşurate în ţară, au fost angrenaţi, în medie, 2.000 de poliţişti rutieri.

Au fost controlate 75.162 de autovehicule, iar în urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 45.828 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 20.820 au fost aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către adulţi, 130 pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către copii sau lipsa dispozitivelor de fixare în scaune.

Au fost aplicate 2.928 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, fără dispozitiv tip „mâini libere” şi 19 pentru nefolosirea căştilor de protecţie omologate de către conducătorii de motociclete sau mopede şi pasagerii transportaţi pe aceste vehicule.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au constatat şi 40 de infracţiuni şi au identificat 3 persoane urmărite

Totodată, poliţiştii au atras atenţia participanţilor la trafic, cu privire la riscurile la care se expun prin nefolosirea dispozitivelor de siguranţă.

Copiii cu o înălţime de până la 135 de cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. De asemenea, copiii cu o înălţime de peste 135 de cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei, sau dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.