Urgia albă! 4.900 de pompieri cu şenilate şi alte utilaje, pregătiţi să acţioneze în două județe

Urgia albă! 4.900 de pompieri cu şenilate şi alte utilaje, pregătiţi să acţioneze în două județe

Autorităţile au intervenit, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a îndepărta efecte ale vremii nefavorabile. În Bucureşti, pompierii au îndepărtat un copac căzut pe un autoturism, dar şi pe carosabil. În continuare, 4.900 de pompieri cu şenilate şi alte utilaje sunt pregătiţi să acţioneze pe durata codului galben de ninsori, plolei şi intensificări ale vântului.


”Pe fondul vremii nefavorabile, în această dimineaţă s-au produs trei situaţii care au presupus intervenţia autorităţilor.

Astfel, în municipiul Bucureşti, pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă Uzun, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) citat de news.ro.

 

De asemenea, între localităţile Merişani şi Guruieni din judeţul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă şi a blocat parţial tronsonul de drum.

”La acest moment, în zona intervine un echipaj al ISU Teleorman împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Merişani, pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp”, au mai spus reprezentanţii IGSU.

Din cauza vântului puternic au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa, Agigea şi bara Sulina.

În continuare, aproximativ 4.900 de pompieri cu şenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte maşini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in această perioadă.

Şaptesprezece judeţe sunt, miercuri, până la ora 20.00, sub cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului.

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.