Logo
Imprimă această pagină

UNTRR organizează un protest în fața Reprezentanței Comisiei Europene de la București

UNTRR organizează un protest în fața Reprezentanței Comisiei Europene de la București

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) organizează în data de 11.01.2019, în intervalul orar 08:30 – 10:30, un protest în fața Reprezentanței Comisiei Europene de la București cu ocazia vizitei Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, și a Colegiului Comisarilor care vor participa la Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.


Acest protest are ca scop conștientizarea factorilor politici decidenți de la București și Bruxelles privitor la pericolul pe care îl reprezintă adoptarea acestui nou pachet de reglementări care va închide piața transporturilor vest europeană pentru transportatorii rutieri din est, prin măsuri vădit protecționiste, inadmisibile într-o piață liberă cum se autocaracterizează Uniunea Europeană.

UNTRR a mai solicitat organizarea unui protest în data de 11.01.2019 și în Piața Victoriei, însă cererea a fost respinsă de Primăria Municipiului București.

Transportatorii români sunt chemați să se alăture protestului pentru stoparea adoptării Pachetului Mobilitate 1 prin votul europalamentarilor români și a celor europeni, precum și prin poziția și măsurile care vor fi adoptate în următoarele 6 luni în care România va deține Președinția la Consiliul Uniunii Europene.

Reamintim că după aprobarea poziției Parlamentului European, Pachetul Mobilitate 1 va intra în procedura de trialog pentru armonizarea pozițiilor celor 3 instituții europene - Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul de Transport UE în vederea aprobării textului final.

Toate asociațiile transportatorilor rutieri din România și toți transportatorii români care înțeleg importanța acestui demers și vor dori să participe la această acțiune, ca o ultimă șansă de blocare și respingere a adoptării măsurilor protecționiste de către Parlamentul European, în beneficiul transportatorilor din statele vest europene și în detrimentul și cu prețul falimentării transportatorilor români, sunt rugați să informeze Comitetul de organizare al UNTRR la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până cel mai târziu în data de 10.01.2019.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.