Logo
Imprimă această pagină

Ungaria. Propunere de arestare pentru șoferul profesionist român care a provocat accidentul cu 3 morți Recomandat

Ungaria. Propunere de arestare pentru șoferul profesionist român care a provocat accidentul cu 3 morți

O instanță de judecată maghiară a dispus cercetarea sub control judiciar a șoferului profesionist român, în vârstă de 25 de ani, care e acuzat că, din neglijență, a provocat vineri un accident cu 3 morți, pe o autostradă din Ungaria.

Procuratura cere arestarea lui, scrie cotidianul Blikk.
Marți, Procuratura Generală a Județului Jász-Nagykun-Szolnok a informat MTI că judecătorul de instrucție al Judecătoriei Szolnok a pus suspectul sub supraveghere penală, control judiciar, contrar cererii procurorului. Ordinul nu este definitiv, parchetul a făcut apel pentru a dispune cea mai strictă măsură coercitivă, arestarea. Pe 4 iunie, după-amiază, pe autostrada M4, șoferul român a condus dinspre Budapesta în direcția Debrecen camionul în cabina căruia se mai afla și soția lui. La ieșirea de pe pasajul rutier care traversa calea ferată a schimbat banda de mers și a lovit din spate un microbuz în care călătoreau 14 oameni.

Camionul românului avea 90 de km/h când a intrat în microbuz
Procurorul a anunțat că avea 90 de km la oră, o viteză exagerată față de condițiile de pe șosea, una plină de gropi. Imediat după impact, microbuzul s-a învârtit pe șosea, s-a izbit de balustrada de pe marginea autostrăzii și s-a oprit răsturnat pe partea dreaptă. Doi dintre pasagerii din microbuz au fost efectiv aruncați pe geam în timp ce mașina se învârtea. Camionul s-a rotit și el, a trecut prin balustradă și a căzut 20 de metri de pe drum, oprindu-se pe o parte, într-un șanț.
În urma accidentului, bărbatul care conducea microbuzul și cei doi pasageri care au căzut din vehicul au murit la fața locului. Încă șase pasageri pe microbuz au fost grav răniți, în timp ce cinci pasageri au suferit răni ușoare. Soția șoferului român a suferit și ea răni ușoare. Parchetul a propus arestarea românului deoarece, potrivit procurorului, există riscul ca acesta să plece din țară și să se ascundă de autoritățile maghiare dacă va fi eliberat, sustrăgându-se astfel de la răspunderea penală. Măsura coercitivă va fi decisă sau nu de Tribunalul General Szolnok, care va judeca apelul procurorilor.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.