Un transportator german, dat în judecată de un angajat concediat pentru că a refuzat să facă testul COVID Recomandat

Un transportator german, dat în judecată de un angajat concediat pentru că a refuzat să facă testul COVID

Potrivit instanței, un producător de alimente, care deținea și o companie de transport, din Bielefeld a concediat un angajat care lucra la întreținerea flotei de camioane. Angajatul a refuzat să facă un test covid. 

Procesul mecanicului auto în vârstă de 53 de ani va fi judecat în aceste zile a anunțat Tribunalul de Muncă Bielefeld. Punctul de plecare pentru diferențele dintre angajator și angajat a apărut la încheierea vacanței de vară de trei săptămâni la sfârșitul lunii iulie. Angajatorul pretinde că  și-a pierdut încrederea în angajat.

Reclamantul a dorit să-și reia activitatea la sfârșitul lunii iulie fără să prezinte un test negativ cerut de companie. El a spus că este sănătos și nu trebuie să fie testat. Angajatorul a făcut referire la cerințele Ordonanței NRW privind protecția împotriva coroanavirus. Angajații neimunizați trebuiau să depună un certificat de testare dacă au efectuat o pauză de lucru mai mare de cinci zile. Sau ar trebui să accepte un test supravegheat. Plata salariului către angajat a fost suspendată din cauza absenței nejustificate de la muncă.

În septembrie, angajatul a prezentat un test COVID pentru a-și relua activitatea, dar firma a considerat că nu aparține angajatului, pe care l-a acuzat de fals. În cele din urmă, angajatul a fost notificat și a fost dat afară, scrie https://www.verkehrsrundschau.de/.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.