Logo
Imprimă această pagină

Un şofer român de camion a salvat un coleg gazat în cabină de indivizi înarmaţi cu săbii Recomandat

Un şofer român de camion a salvat un coleg gazat în cabină de indivizi înarmaţi cu săbii

Un şofer profesionist român a salvat de la moarte un coleg ce fusese gazat în cabina camionului de doi indivizi înarmaţi cu săbii, într-o parcare din Franţa.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 04.30, într-o parcare din Franţa, acolo unde şoferul profesionist român a parcat pentru pauză.

La numai două săptămâni de la tragedia în care un alt şofer român de TIR a fost ucis cu o sabie, într-o parcare din Franţa, chiar sub ochii soţiei sale, un alt şofer român a fost la un pas de a deveni victima hoţilor.

Vasile Marian, un şofer din Brăila, acelaşi oraş din care era şi Mihai Spătaru, şoferul ucis în Franţa, a reuşit totuşi să se salveze, dar şi să îi salveze viaţa unui coleg ce fusese gazat în cabină de doi indivizi înarmaţi cu săbii care încercau să fure din remorci.

Un șofer profesionist a povestit totul într-o postare pe Facebook.: "O noua tragedie a stat să se intample aseară in una din parcările de pe coasta Franței. Scenariul, copie la indigo ca și in cazul raposatului Mihai Spătaru, colegul nostru ucis acum 2 săptămâni.

De data aceasta doar tăria de caracter și curajul unui alt coleg al nostru, Vasile Marian pe numele lui, culmea, tot din Brăila, angajat al unei companii românești, au salvat atât viața colegului nostru cât și a colegului din Belarus, parcat lângă el.

În jurul orei 4.30, colegul nostru Marian Vasile, a coborat din camion să meargă la toaleta parcării, moment în care a observat o persoană în laterala remorcii. Imediat omul nostru a făcut stânga împrejur, a sărit în camion, a încuiat ușile și a pornit motorul claxonând. Știa ce pățise colegul Mihai cu două saptămăni în urmă, așa că nu a riscat să se apropie de străinul din laterala remorcii.

În acel moment, un alt atacator cu un obiect ascuțit de mărimea unei mini săbii a venit la fereastra mașinii strigând la el să nu mai facă gălagie, asta în limba engleză. Apoi, imediat, a lovit cu mânerul sabiei ușa camionului.

În acest timp, celălalt atacator a încercat să deschidă ușa remorcii, dar fără succes, camionul fiind dotat cu încuietori tipice remorcilor frigorifice. Văzând că nu are succes, au trecut la remorca colegului din Belarus, dar galagia făcută de Marian, i-a pus pe fugă până la urmă.

Văzând că în camionul de Belarus nu se mișcă nimic după atâta zgomot, colegul nostru a bătut la ușile bielorusului sperând că acesta este încă în viață. În cele din urmă a reușit să îl scoată din cabină, acesta fiind gazat după metoda tipică folosită de hoții din Franța.

Mirosul de gaz din cabina era pătrunzător, spune Marian... omul era semidrogat de la gazul ăla când l-am dat jos din cabină... După ce s-au liniștit au sunat la poliție, în speranța că vor fi ajutați...

Mda, au fost redirecționați telefonic spre un vorbitor de spaniolă, acesta repezindu-i rapid: Sunt morți sau răniți? Nu, nu sunt. Și atunci ce doriți mai exact?

Păi...să ne ajutați, nu ne simțim în siguranță ... A venit Jandarmeria...după mai bine de 1.30 h.... Scenariul clasic... în loc să verifice numărul mașinii la care oamenii au reușit să facă poză, cei doi jandarmi au controlat actele camioanelor, actele mărfurilor și vizual au verificat și marfa bielorusului prin ruperea sigiliului de la remorcă.

Vin și eu cu o întrebare ce se află în ultima perioadă pe buzele tuturor ai noștri de pe șosele: Cum facem ca să ne apăram în asemenea cazuri?

Începem să ne înarmăm? Deja situația degenerează și doar reflexul de a fugi în cabină și a se încuia i-a salvat viața colegului nostru. Foarte important, atacatorii au fizionomii de europeni, nu imigranți.

Între ei au vorbit într-o limbă necunoscută colegului nostru, albaneză sau bulgară, din cate mi-a povestit omul la telefon. Urgent trebuiesc luate măsuri. Ai noștri riscă mult într-o țară în care infracționalitatea pare că nu se mai ascunde în spatele maștilor sau a întunericului."

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.