UN ROMÂN, CEO AL UNEI FIRME DE LOGISTICĂ DIN ASIA Recomandat

UN ROMÂN, CEO AL UNEI FIRME DE LOGISTICĂ DIN ASIA

"Piața asiatică este cea mai activă zonă industrială de pe glob și va rămâne un lider, în acest domeniu, pentru mulți ani de acum încolo.”, declară Cătălin Anton, CEO-ul companiei EMC International din Vietnam.

Cătălin Anton s-a născut în Constanța, iar în prezent trăiește în Vietnam și face afaceri în domeniul transporturilor și logisticii în China și Vietnam. Este unul dintre cei patru acționari și directorul general al companiei EMC International din Vietnam.
A acceptat să ne acorde un interviu pentru cititorii TIR Magazin, pentru a contura care este profilul unui om de afaceri de succes, care a reușit într-o zonă în care barierele de limbă și civilizație nu lasă prea mulți europeni să activeze.

De ce ați deschis compania EMC International în China și Vietnam?

Piața asiatică este cea mai activă zonă industrială de pe glob și va rămâne un lider, în acest domeniu, pentru mulți ani de acum încolo. Am simțit că pot valorifica oportunitățile pe care le oferă o asemenea piață. Buna cunoaștere a acestei zone economice mă ajută să îndrept activitatea în direcția potrivită. La aceasta se adaugă experiența pe care o am în domeniul logisticii, de peste 20 de ani. Esențială este cunoașterea civilizației de aici, care mă ajută să pot comunica foarte bine cu orice fel de client. Nu trebuie să scoatem din calcul portofoliul de clienți pe care îl am și care contează la nivelul credibilității și al oportunităților de afaceri. În rest, pentru a derula un asemenea business, este nevoie de muncă, seriozitate, dedicație. Totul este foarte simplu, atunci când faci o activitate care îți place, te reprezintă, face parte din viața ta.

Care este activitatea dumneavoastră, în zona economică asiatică, din ultimii ani?

Activăm în domeniul logisticii din Asia de peste 12 ani în, preponderent în China și Vietnam.
Eu am deschis prima reprezentanță românească din acest domeniu în Shanghai, în anul 2008. Ulterior, mi s-a propus un post de director general la o companie locală din China, unde am lucrat o perioadă îndelungată. Când am întâlnit o altă provocare, de a lucra la o companie din Vietnam, am decis că este bine să cunosc și această piață economică. Nu a fost o alegere greșită. Am putut, astfel, să înțeleg oportunitatea de a construi, chiar eu, un business care să-mi ofere satisfacții deosebite. Am simțit că pot să trec la un alt nivel. Am avut acest curaj, deoarece am avut propria companie de acest fel în România, care a funcționat foarte bine și pe care am vândut-o când am decis că voi rămâne în Asia. Știu că, atunci când te dedici unei afaceri, nu are cum să nu funcționeze. Iar mie nu îmi scapă niciun detaliu, în acest moment, în acest business și am susținerea necondiționată a celorlalți acționari, care au crezut în proiectul propus de mine.

Ce servicii puteți să le oferiți importatorilor și exportatorilor din România?

Oferim servicii complete de logistică, în domeniul transportului aerian, maritim și multimodal door-to-door. Nu scoatem din calcul niciun parteneriat. Putem ajuta orice client care dorește să facă import-export și ne solicită serviciile. Pentru posibilii colaboratori din România, eu aș putea fi de real ajutor și pentru că sunt o garanție aici pentru orice fel de afacere, deoarece am devenit respectat pe această piață. Pe asiatici trebuie să reușești să-i înțelegi, întâi, apoi poți să ajungi să și comunici cu ei. Aici contează mici amănunte care în Europa sau SUA nu sunt relevante. Dacă știi codul de onoare pe care se bazează cei de aici, ai multe șanse să negociezi foarte bine un contract. De fapt, aici contractele sunt numai un document în plus, care se adaugă la înțelegerile dintre cele două părți, bazate pe multă încredere.

Care sunt principalele atuuri ale companiei pe care o conduceți, în relația cu cei care vă sunt clienți?

Suntem vorbitori de română, chineză, vietnameză și engleză. În acest fel, schimbul de informații este mai rapid. Ne bazăm pe profesionalism, seriozitate și promptitudine, iar toate acestea contează. Avem marea șansă să activăm pe o piață extrem de ieftină, comparativ cu cea europeană sau cea americană, ceea ce constituie principalul motiv pentru care suntem contactați, acela că ne aflăm acolo unde trebuie pentru a asigura conectivitatea cu întreaga lume, așa cum am subliniat în motto-ul companiei: ”We connect the world!”. Cei care doresc să ne devină clienți pot să acceseze site-ul: www.emci.com.hk și vor avea o experiență de business memorabilă, care le va aduce plusvaloare în companie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.