Logo
Imprimă această pagină

Un polițist a primit mită 2.500 de euro pentru a trece o alcolemie mai mică unor șoferi

Un polițist a primit mită 2.500 de euro pentru a trece o alcolemie mai mică unor șoferi

Un poliţist din Reghin a fost reţinut de procurorii DNA Târgu Mureş pentru trafic de influenţă şi şantaj, după ce ar fi pretins şi ar fi primit bani de la trei persoane susţinând că va interveni la funcţionari de la Institutul de Medicină Legală să stabilească valori mai mici ale alcoolemiei, pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor în care erau cercetate pentru infracţiuni rutiere.

Poliţiştul este suspectat şi că şi-a şantajat un coleg de serviciu pentru a convinge anumite persoane să nu mai facă afirmaţii despre conduita sa profesională.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 29 octombrie, a inculpatului Florin Roberto Raica, ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Reghin, pentru trafic de influenţă (trei fapte) şi şantaj.

"În perioada 29 aprilie – mai 2020, inculpatul Raica Florin Roberto, în calitatea menţionată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei, sumele de 6.750 euro şi 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro şi 3.300 lei", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis vineri.

În schimbul banilor, el ar fi promis că va interveni pe lângă funcţionari de la Institutul de Medicină Legală şi că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate. De asemenea, el ar mai fi promis şi rezolvarea favorabilă a cauzelor, prin încheierea unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu amânarea aplicării pedepsei (scopul final fiind obţinerea permiselor de conducere într-un timp foarte scurt).

"La data de 14 octombrie 2020, inculpatul Raica Florin Roberto ar fi ameninţat un coleg de serviciu (agent de poliţie) că va face publice mai multe probe compromiţătoare în legătură cu săvârşirea, de către acesta, a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară. Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmaţii în legătură cu conduita infracţională a ofiţerului Raica Florin Roberto", spun procurorii DNA.

Vineri, el va fi prezentat Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.