Logo
Imprimă această pagină

Un lăutar a murit în accidentul în care un camion a lovit două mașini oprite pe autostradă Recomandat

Un lăutar a murit în accidentul în care un camion a lovit două mașini oprite pe autostradă

Un accident înfiorător a avut loc marți, 15 noiembrie, pe DN2, la Costești, după ce cutia de viteze a unei mașini s-a blocat. Doi șoferi care încercau să repare defecțiunea pe marginea drumului au fost spulberați de un TIR cu tot cu mașini. Apoi, a intrat și o a 3-a mașină.

Unul dintre șoferi era un cunoscut lăutar.

Lăutarul Irinel Buneață, una dintre victimele accidentului de marți dimineață de lângă localitatea buzoiană Costești, a murit.

Tânărul a primit marți dimineață, înainte de ora 6, un telefon de la amicul său, Viorel Borcea, pentru a-l ruga să îl ajute la remedierea unei mașini căreia i se stricase cutia de viteze în mers. Potrivit unui apropiat al tânărului, Irinel s-a trezit, s-a îmbrăcat și, înainte să iasă pe ușă, a mers să-și sărute soția și copilul.

„A fost ca o premoniție. Soția chiar l-ar fi întrebat de ce îi sărută, pentru că nu prea obișnuia așa ceva. A fost un gest de adio, fără să știe. A lăsat durere mare în urma lui. Era un băiat talentat, frumos, respectat”, a declarat pentru „Adevărul“ un apropiat al familiei Buneață pentru adevarul.ro.

Marți dimineață, Irinel și Viorel se aflau în mașina Opel Tigra cu care tânărul venise din Glodeanu Sărat. Aceasta a fost oprită pe acostamentul consolidat al drumului european 85, în spatele mașinii care avea probleme la cutia de viteze. Pentru că era foarte frig la acea oră, șoferii au intrat în Tigra cu intenția de a se încălzi. Ei îl sunaseră între timp pe un amic comun, pentru a-i cere ajutorul.

În accidentul produs în apropiere de Buzău au fost implicate patru autovehicule. Un autocamion condus dinspre Urziceni către Buzău de un șofer în vârstă de 63 de ani, din București, a intrat în două autoturisme staționate pe carosabil, din cauza unei defecțiuni ivite la una dintre mașini.

La scurt timp, în cele două vehicule a intrat o altă mașină, condusă dinspre Urziceni către Buzău de un buzoian în vârstă de 67 de ani. Acesta a scăpat fără nicio zgârietură.

„Evenimentul rutier s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe suficiente în mers. Impactul dintre autocamion și cele două autoturisme staționate, unul datorită unor probleme tehnIce, s-a produs pe acostamentul consolidat al drumului. Un alt autoturism care cicula în spatele camionului nu a mai putut evita impactul și a intrat în coliziune cu acesta”, declară Adrian Roșioru, de la Poliția Rutieră Buzău.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a șoferilor autoturismelor care staționau pe marginea carosabilului, doi bărbați în vârstă de 28 și 54 de ani, ambii din Glodeanu Sărat, județul Buzău. Aceștia au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Județean Buzău pentru îngrijiri medicale.



CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.