Un camion căutat în Spania a fost descoperit la Vama Sculeni

Un camion căutat în Spania a fost descoperit la Vama Sculeni

Un camion în valoare de peste 58.000 de lei, care figura ca fiind căutat de autorităţile spaniole după ce ar fi fost furat a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni. Şoferul a spus că nu avea cunştinţă despre situaţia vehicului.

Poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, au verificat, la trecerea frontierei, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 54 de ani, care s-a prezentat conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocamion şi o semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria.

„Existând suspiciuni cu privire la autocamion, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mijlocul de transport în cauză figurează ca fiind declarat furat, alertă introdusă de către autorităţile din Spania. Totodată, s-a mai stabilit faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals”, arată Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă transmis, presei, duminică.

Şoferul le-a spus poliţiştilor că el este doar angajat al firmei căreia îi aparţine mijlocul de transport şi nu ştie că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

 

Oamenii legii fac cercetări pentru tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar mijlocul de transport în valoare de 58.375 de lei a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.