Logo
Imprimă această pagină

ULUITOR. Peste 70 de imigranți găsiți MORȚI într-un CAMION

ULUITOR. Peste 70 de imigranți găsiți MORȚI într-un CAMION

Cei 71 de refugiați înghesuiți într-un camion găsit pe o șosea din Austria, în august 2015, au suferit o moarte cumplită, prin sufocare, a declarat marți la tribunal un medic legist chemat să depună mărturie în procesul intentat presupușilor traficanți, transmite dpa.

Victimele, care erau închise în containerul frigorific, puteau supraviețui într-un spațiu atât de restrâns maxim trei ore, a explicat expertul în fața tribunalului din Kecskemet, în sudul Ungariei. "Moartea survenită astfel prin sufocare a fost deosebit de chinuitoare", a spus el.

Camionul și-a început călătoria la Morahalom, foarte aproape de granița Ungariei cu Serbia. Deja peste o oră și jumătate nivelul scăzut de oxigen din container a început să le provoace dificultăți la respirație și dureri de cap celor închiși în interior. După trei ore, înăuntru nu mai puteau fi supraviețuitori, a spus expertul. În momentul respectiv, vehiculul se afla încă pe teritoriul Ungariei, așa încât, deși camionul și victimele din interior au fost găsite pe o autostradă din Austria, cazul a fost predat autorităților ungare arată Agerpres.

Procesul celor 10 bulgari și a afganului acuzați de trafic organizat de persoane soldat cu moartea a 59 de bărbați, opt femei și patru copii — sirieni, irakieni și afgani — a început în iunie a.c. și ar urma să se încheie anul viitor.

Trei dintre bulgari și cetățeanul afgan au fost acuzați de omucidere în circumstanțe deosebit de grave și sunt pasibili de pedepse cu închisoarea pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate.

Se crede că acuzații au traficat pe ruta balcanică circa 1200 de refugiați către Austria, în timpul crizei migrației

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.