Logo
Imprimă această pagină

UK. Doar 127 de cereri de eliberare de vize temporare pentru șoferi de camion Recomandat

UK. Doar 127 de cereri de eliberare de vize temporare pentru șoferi de camion

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că s-au primit numai 127 de solicitări de eliberare a unor vize temporare pentru şoferi de camion, deşi guvernul său a acceptat să acorde 5.000 de astfel de vize pentru şoferii străini.

Cu o zi în urmă el le-a sugerat transportatorilor să rezolve problema deficitului de şoferi de camion crescând salariile, pentru a face acest sector mai atractiv, nu căutând forţă de muncă ieftină din străinătate.

Un reprezentant al acestui sector a apreciat că numărul redus al acestor solicitări este o consecință a faptului că vizele aprobate de guvernul britanic sunt doar pe termen scurt, fiind valabile numai până în luna martie, ceea ce le face să fie puţin atractive.

Pe de altă parte, premierul britanic şi-a apărat planul deja anunţat de creştere a unor impozite pentru a compensa deficitul bugetar provocat de pandemie şi a finanţa sectorul sanitar şi asistenţa socială, invocând-o pe Margaret Thatcher, fostă premier, considerată un exemplu model al conservatorilor britanici, despre care a susţinut că "nu ar fi ignorat meteoritul care s-a prăbuşit peste finanţele publice".

Dar luna trecută, trecând peste îngrijorarea din partidul său, Boris Johnson a anunţat printre măsurile preconizate o nouă taxă pentru sănătate şi asistenţă socială, în urma aplicării căreia contribuţiile sociale ale angajaţilor şi angajatorilor vor creşte cu 1,25%, cu un procent asemănător urmând să crească şi impozitul pe dividendele din acţiuni.

Discursul vine într-un moment dificil pentru Boris Johnson, Marea Britanie confruntându-se cu probleme mari privind livrarea de combustibil în ultimele săptămâni. Avertismentele din industrie sunt că aprovizionarea cu alimente ar putea fi afectată în perioada de dinainte de Crăciun.

Criza se datorează în principal situației critice de pe piața muncii în ceea ce privește lipsa șoferilor de camioane și angajați străini, problemele fiind agravate de pandemia Covid și de Brexit, dar și de salariile mici și condițiile de muncă.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.