Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. UE vrea „coridoare de solidaritate” pentru camioane care să aducă mărfuri din Ucraina Recomandat

VIDEO. UE vrea „coridoare de solidaritate” pentru camioane care să aducă mărfuri din Ucraina

În contextul răspunsului de solidaritate al UE față de Ucraina, Comisia a prezentat astăzi un set de măsuri pentru a ajuta Ucraina să-și exporte produsele agricole.

Din cauza invaziei Ucrainei și a blocării portului acesteia de către Rusia, cerealele ucrainene și alte bunuri agricole nu pot ajunge la destinație. Situația amenință securitatea alimentară globală și există o nevoie urgentă de a stabili rute logistice alternative folosind toate modurile de transport relevante, în special camioane.

Prin comunicarea de astăzi, Comisia prezintă un plan de acțiune pentru a stabili „coridoare de solidaritate” pentru a se asigura că Ucraina poate exporta cereale, dar și poate importa mărfurile de care are nevoie, de la ajutor umanitar până la furaje și îngrășăminte.

Comisarul pentru transporturi Adina Vălean a declarat următoarele: „Este necesar să scoatem 20 de milioane de tone de cereale din Ucraina în mai puțin de trei luni folosind infrastructura UE. Aceasta este o provocare uriașă, așa că este esențial să coordonăm și să optimizăm lanțurile logistice, să lansăm noi rute și să prevenim cât mai mult posibil blocajele. Comunicarea noastră abordează soluții de urgență, dar și măsuri pe termen mediu și lung pentru a conecta și integra mai bine infrastructura Ucrainei cu cea a UE. Pentru a găsi soluții atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, vom lucra cu autoritățile ucrainene și în strânsă colaborare, în special cu statele vecine, care nu au prevăzut niciun efort pentru a ajuta în această criză ”.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.