TRUCK & BUS în România: 20 de șoferi de camion, amendați pentru viteză. 19 nu aveau centura Recomandat

TRUCK & BUS în România: 20 de șoferi de camion, amendați pentru viteză. 19 nu aveau centura

Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

În perioada 18 – 24 iulie a.c., polițiștii rutieri constănțeni au acționat, pe drumurile publice din județ, în cadrul acțiunii desfășurate la nivelul tuturor țărilor membre ale organizației internaționale ROADPOL, intervalul având specificul de prevenire a evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea, cu denumirea „TRUCK & BUS”, s-a desfășurat la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale.

Dintre sancțiunile aplicate, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru viteză excesivă și 14 ca urmare a nepurtării centurii de siguranță.

De asemenea, transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 pentru viteză excesivă și 19 ca urmare a nepurtării centurii de siguranță.

În săptâmâna precedentă, cu deosebire la sfârșitul săptămânii, polițiștii rutieri constănțeni au continuat acțiunile, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise, alcoolului, vitezei excesive, precum și a altor abateri la regimul rutier care generează evenimente rutiere.

Polițiștii rutieri au efectuat verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.
Reamintim că efectul consumului de alcool/droguri/substanţe psihoactive, crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza. Polițiștii constănțeni se vor afla permanent la datorie, pe principalele drumuri din județ, pentru a asigura fluența traficului rutier, dar și pentru depistarea celor care nu respectă normele rutiere, în special a celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, se arată într-un comunicat al Compartimentului Relații Publice din cadrul IPJ Constanța.


schmitz ecoflex video width="560" height="315">

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.