Trafic îngreunat la GRANIȚĂ. 60.000 de mașini în 24 de ore

Trafic îngreunat la GRANIȚĂ. 60.000 de mașini în 24 de ore

Peste 250.000 de persoane şi peste 60.900 de mijloace de transport au trecut frontiera în ultimele 24 de ore, la toate punctele de trecere a frontierei fiind luate măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.


”În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 253.300 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 169.900 pe sensul de intrare şi aproximativ 83.400 pe cel de ieşire din ţară şi peste 60.900 mijloace de transport, dintre care peste 41.800 pe sensul de intrare şi aproximativ 19.100 pe sensul de ieşire din ţară”, a anunţat, luni, Poliţia de Frontieră.

Potrivit poliţiştilor, în ultimele 24 de ore, s-au constatat 67 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 37 contravenţii) şi au fost descoperite bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 185.700 lei.

”Nu s-a permis intrarea în ţară a 29 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale”, au mai trimis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Încă din 15 decembrie, estimându-se creşterea traficului prin punctele de trecere a frontierei, Poliţia de Frontieră a luat măsuri suplimentare. Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Zilnic, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Totodată, au fost contactate autorităţile statelor vecine şi, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite masuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Cele mai tranzitate puncte de trecere sunt cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, astfel că se recomandă tranzitarea tuturor punctelor existente la graniţă, pentru a se preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens. În Timiş este PTF Cenad - Kiszombor, în Arad sunt PTF Nădlac - Nagylak, PTF Nădlac II - Csanadpalota, PTF Turnu - Batonnya, PTF Vărşand - Gyula, în Bihor sunt PTF Salonta - Mehkerek, PTF Borş - Artand, PTF Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Săcuieni - Letavertes, în Satu Mare sunt PTF Urziceni - Vallaj şi PTF Petea - Csengersima.

La frontiera româno-bulgară sunt 10 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 16/15 de benzi de control pe sens. În judeţul Giurgiu este PTF Giurgiu - Ruse, în judeţul Constanţa sunt PTF Vama Veche - Durankulak, PTF Ostrov - Silistra, PTF Negru Vodă - Kardam, PTF Lipniţa - Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00, în Dolj sunt PTF Bechet - Orjahovo (Bac), PTF Calafat -Vidin, în Călăraşi este PTF Călăraşi - Silistra (Bac), iar în Teleorman sunt PTF Zimnicea - Svistov (Bac) şi PTF Turnu Măgurele - Nicopole (Bac).

Şoferii sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional” pentrun a alege punctele unde traficul este mai puţin intens.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.