Logo
Imprimă această pagină

Toll4Europe GmbH îşi începe activitatea Recomandat

Toll4Europe GmbH îşi începe activitatea

T-Systems International GmbH, Daimler AG și DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG au înființat un joint venture care ajută la dezvoltarea și furnizarea Serviciului european de taxare electronică (EETS) pentru vehiculele cu mai mari  de 3,5 t. Toate autorităţile competente şi-au dat acordul pentru formarea acestui joint venture.

 

Daimler AG și DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG au încheiat un parteneriat cu compania T-Systems EETS GmbH, care deja este înregistrată ca furnizor de EETS. Acest joint venture va opera sub numele de Toll4Europe GmbH. Obiectivul Toll4Europe GmbH este să reducă complexitatea procesului dintre entităţile naţionale responsabile cu colectarea taxelor de drum şi furnizorii de servicii. Platforma Toll4Europe GmbH va permite furnizorilor de servicii, indiferent de mărimea lor, să ofere clienților lor serviciul EETS în calitate de distribuitor.

 La Toll4Europe, T-Systems deține o participație de 55 procente, Daimler deține în cadrul la companiei 30 procente, iar DKV are o participație de 15% procente. Toll4Europe va fi, prin urmare, guvernat de T-Systems, o companie cu  peste 14 ani de experiență în domeniul taxei de drum şi care, pe lângă tehnologie, este responsabilă şi de partea de management a furnizorilor de servicii. Daimler contribuie cu expertiza pentru integrarea viitoare a aparatului (OBU) în vehicul. DKV sprijină cu experiența sa de peste 25 ani în domeniul afacerii cu taxe de drum, precum și cu know-how-ul privind decontarea a 30 taxe de drum la nivel european pentru cei 140.000 clienți din prezent.

Prin urmare, au fost create condițiile necesare pentru implementarea tehnică a unităţii de taxare planificate de tip aparat de bord în sistemele europene de taxare. Introducerea acestui aparat este planificată pentru anul 2018. Aparatul va acoperi iniţial Belgia, Germania, Franţa, Austria şi Polonia.  Planul este să  integreze Italia, Portugalia, Spania şi Ungaria chiar de la lansare sau imediat după aceea. Pe termen mediu, obiectivul este acela de a colecta toate taxele de drum, poduri și de tunel prezente, dar şi viitoare, utilizând același dispozitiv unic.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.