Logo
Imprimă această pagină

Timiș. Un afgan, arestat pentru că racola șoferi români pentru trafic de migranți Recomandat

Timiș. Un afgan, arestat pentru că racola șoferi români pentru trafic de migranți

Polițiștii de frontieră au extins cercetările în cazul înregistrat în data de 23.09.2021, în zona de competență a SPF Jimbolia, şi au depistat, pe raza localităţii Timişoara, un cetățean afgan, în vârstă de 28 de ani, despre care se deţineau informaţii că ar coordona rețeaua de trafic de migranți.

Astfel, cetăţeanul afgan, aflat deja pe teritoriul ţării noastre, racola șoferi profesioniști români pentru a prelua grupuri de migranți din apropierea frontierei şi a-i transporta în Timișoara, de unde îi prelua el.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de migranți.

Astfel, față de şoferul autovehiculului depistat în prima faza a cercetărilor a fost instituită măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar pentru cetățeanul afgan, coordonatorul acțiunii, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că, în data de 23.09.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 12.30, au oprit pentru verificări, în localitatea Cărpiniş, pe comunicaţia 59A, un autovehicul care circula în regim de taxi, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.