Logo
Imprimă această pagină

Țara europeană care dă amenzi de 2.000 euro transportatorului care obligă șoferul să se odihnească în cabină Recomandat

Țara europeană care dă amenzi de 2.000 euro transportatorului care obligă șoferul să se odihnească în cabină

Unele dintre modificările din Pachetul de mobilitate au intrat deja în vigoare. Una specifică faptul că șoferilor ar trebui să li se ofere cazare, într-un alt loc decât în cabina camionului în timpul repausului săptămânal regulat, care este de cel puțin 45 de ore.

În cazurile în care acest lucru nu se întâmplă, transportatorul riscă o taxă de penalizare de 20.000 SEK (2.000 euro). Până la începutul lunii septembrie, Agenția Suedeză pentru Transporturi a înregistrat 17 cazuri în care poliția a cerut plata unei amenzi de 20.000 SEK, transportatorilor din străinătate, pentru încălcări ale regulilor privind timpul de conducere.

Pe baza informațiilor pe care poliția rutieră le obține atunci când vorbesc cu șoferii, Agenția Suedeză pentru Transporturi efectuează așa-numita „revizuire”.
În regiunea Västmanland au fost oprite mai multe camioane, iar transportatorii au fost amendați pentru că obligau șoferii să doarmă în cabină.
Ulterior, autoritățile s-au asigurat, de asemenea, că transportatorii le-au rezerva camere de hotel șoferilor, atât în Västerås, cât și în Sala.
Roger Ogemar, care este inspector auto: „Transportatorul a fost nevoit să rezerve o cameră de hotel și să prezinte o chitanță. El a plătit, de asemenea,o amendă, dar nu fără să protesteze”.

 Detalii AICI

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.