Logo
Imprimă această pagină

Sute de şoferi de camion prinşi în blocaje "de probă" la graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie Recomandat

Sute de şoferi de camion prinşi în blocaje "de probă" la graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie

Sute de şoferi profesioniști, inclusiv români, au fost prinşi în blocajele imense formate la graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie.

Vameşii francezi au impus controale de probă pentru a arăta lumii întregi ce ar însemna un Brexit fără acord. Nu doar Marea Britanie va fi cufundată în haos.
Blocajele de trafic din Portul Calais cauzate de Brexit ar putea pune în pericol viețile șoferilor de camioane, a fost avertismentul dat prin acest "experiment".
Directorul executiv Asociației pentru Transport Rutier (RHA) din Marea Britanie, Richard Burnett, a spus: "De la începutul discuțiilor referitoare la Brexit, ne-am exprimat ingrijorarea că numărul de agenți vamali angajați în prezent vor fi insuficienți pentru a face față noilor proceduri".
Directorul executiv RHA consideră inacceptabil felul în care funcționarii francezi ai Uniunii Europene au arătat
"ce se va întâmpla după Brexit".
Burnett crede că membrii asociației sale vor fi blocați în trafic fără niciun fel de facilități și vor suferi în mod inevitabil pierderi financiare, ca urmare a livrărilor întârziate - în special în cazul celor
care transportă bunuri perisabile.
El a continuat: "Șeful biroului vamal francez a insistat că Franța va fi pregătită pentru Brexit, pe 29 martie, și că astfel de cozi nu s-ar forma. Dar, cu doar 17 zile lucrătoare inaintea ieșirii din UE nu îi împărtășesc optimismul.
"Există în realitate pericolul ca aceasta să fie forma în care vor funcționa lucrurile în viitorul apropiat.[...] Continuăm apelul nostru pentru o clarificare asupra procedurilor de trecere a frontierei dar până acum nu avem nimic.", a declarat Burnett.
De asemenea, oficialii francezi au stabilit să se recurgă la extraverificări după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.
Între timp, miercuri, au eșuat din nou negocierile oficialilor britanici cu liderii europeni pentru acordul pentru Brexit.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.