Spania. Starea de urgență se menține. Șoferii profesioniști nu au voie să staționeze decât pentru încărcare/descărcare

Spania. Starea de urgență se menține. Șoferii profesioniști nu au voie să staționeze decât pentru încărcare/descărcare

Starea de urgență a fost decretată pe întreg teritoriul Spaniei, începând cu data de 15 martie, apoi a fost prelungită de cinci ori până la 7 iunie 2020.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează:

Pot intra pe teritoriul spaniol începând cu 24 mai, orele 00:00, pe cale terestră, aeriană și maritimă, mai multe categorii de persoane. Printre acestea transportatorii de mărfuri, inclusiv echipajele navelor și personalul aeronautic necesar pentru desfășurarea activităților de transport aerian comercial, cu condiția ca aceștia să aibă asigurată continuarea imediată a călătoriei;
Începând cu data de 15 mai 2020, ora 00.00, toate persoanele care sosesc în Spania din străinătate vor intra în carantină pentru o durată de 14 zile. Carantina se va efectua la adresa de domiciliu sau cazare. Sunt închise temporar punctele terestre de frontieră din Ceuta și Melilla, începând cu 23 martie.
Guvernul spaniol a decretat, conform recomandărilor UE, prelungirea până la 15 iunie, ora 00.00, a restricțiilor temporare impuse călătoriilor neesențiale din țări terțe către Uniunea Europeană și țările asociate Schengen în vederea evitării răspândirii contagierii cu COVID-19.

MĂSURI ÎN PLAN INTERN CU CARACTER GENERAL PE DURATA STĂRII DE URGENȚĂ:
• Sunt interzise deplasările pe întreg teritoriul țării, cu unele excepții: pentru a reveni la domiciliu, între domiciliu și locul de muncă, pentru necesități medicale, pentru aprovizionare cu alimente, bunuri de primă necesitate și combustibil, la entități financiar-bancare, pentru a îngriji persoane aparținând unor categorii vulnerabile.
• Este extinsă la nivel național măsura de suspendare a tuturor cursurilor școlare și a tuturor activităților educaționale.
• Este extinsă la nivel național măsura închiderii agenților comerciali precum restaurante, cafenele, terase, menținându-se posibilitatea livrării comenzilor la domiciliu.
• Este extinsă la nivel național măsura închiderii de spații precum săli de spectacol, centre sportive, parcuri etc.
• Este interzisă desfășurarea de activități publice civile cu caracter cultural, sportiv și religios.
• Este redus transportul public urban cu 50% si cel interurban cu 66%.
• Este suspendată activitatea instanțelor de judecată.
• Autoritățile pot închide traficul rutier pe anumite drumuri naționale.
• Nu se vor închide frontierele naționale.
• Forțele de ordine sunt autorizate să efectueze controale asupra persoanelor, vehiculelor și spațiilor private pentru a verifica dacă sunt respectate aceste reguli;
• Autoritățile pot rechiziționa bunuri, spații și mijloace de producție pentru a asigura aprovizionarea cu produse de primă necesitate; autoritățile pot impune sarcini obligatorii angajaților din sectorul public.
• Se vor lua măsuri pentru asigurarea furnizării de utilități publice și pentru protejarea infrastructurilor critice.
• Ca urmare a unei noi măsuri economice adoptate de către guvernul spaniol, 12 sectoare economice, printre care brutăriile, frizeriile, cabinetele stomatologice, agențiile de publicitate, vor putea solicita suspendarea timp de șase luni, fără dobândă, a contribuțiilor sociale pentru lunile mai, iunie și iulie.
• Se impune menținerea unei distanțe de siguranță de un metru față de alte persoane pentru a preveni contagierea.
• Începând cu 13 aprilie, este permisă reluarea activității de către lucrătorii din sectoarele așa numite „neesențiale”. În acest sens, Executivul a publicat un „Ghid pentru bune practici la locul de muncă”, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19.
• EXCEPȚII: Membrii misiunilor diplomatice străine sunt exceptați de la măsura interdicției de liberă circulație.

 

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.