Logo
Imprimă această pagină

Spania. Șofer profesionist român, condamnat pentru omucidere prin imprudență gravă Recomandat

Spania. Șofer profesionist român, condamnat pentru omucidere prin imprudență gravă

Un șofer profesionist român a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare și alte 18 luni interzicerea de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru infracțiunea de omucidere pentru imprudență gravă.

Românul este acuzat că i-ar fi făcut semn unui pieton să traverseze pe verde, dar a plecat și el de pe loc, strivindu-l sub camion pe bărbatul care trecea strada.
Tribunalul provincial a confirmat pedeapsa șoferului care, în noiembrie 2017, a dat peste un pieton care traversa pe verde pe o trecere de pietoni din La Maruca, Aviles, la ieșirea din fabrica Saint-Gobain. Curtea Penală nr. 2 din Aviles îl condamnase pe șofer în ianuarie 2019, iar acum Tribunalul a ratificat sentința.
Românul, care are 27 de ani, a recunoscut că a oprit camionul la 2 metri de trecerea de pietoni, fără suficientă vizibilitatea asupra întregii treceri. S-a oprit și apoi a plecat fără să se asigure, deși un bărbat traversa pe culoarea verde. Martorii au povestit chiar că românul i-a făcut semn victimei să treacă, apoi a apăsat accelerația.
Bărbatul care traversa era un șofer de camion pensionar în vârstă de 70 de ani, scrie El Comercio. Martorii au declarat că șoferul român l-a invitat să traverseze, când victima era pe zebră s-a făcut roșu și românul a plecat fără să se mai asigure că bărbatul trecuse strada.
Românul a continuat deplasarea cu viteză minimă până când, la doar opt metri distanță, s-a oprit, alarmat de semnalele șoferului unei mașini. A ieșit din vehicul și abia atunci și-a dat seama ce s-a întâmplat. Pietonul era întins sub camion, după ce primele două axe ale vehiculului au trecut peste el.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.