Logo
Imprimă această pagină

SPANIA: ȘOFER PROFESIONIST, AMENDAT CU 3.500 EURO PENTRU TELECOMANDĂ LA TAHOGRAF Recomandat

SPANIA: ȘOFER PROFESIONIST, AMENDAT CU 3.500 EURO PENTRU TELECOMANDĂ LA TAHOGRAF

Un șofer profesionist italian, în vârstă de 56 de ani, a fost prins, marți, 19 mai 2020, în jurul orei 22,30, de către polițiștii spanioli cu o telecomandă pentru tahograf în cabina camionului.

Potrivit forotransporteprofesional.es, la un control de rutină efectuat pe autostrada provincială 235, un polițist a urcat în cabina camionului pentru a controla tahograful. Nu mică i-a fost mirarea omului legii când a descoperit în cabină, lângă volan, o telecomandă.
Pe baza experienței din domeniul controlului, polițistul a realizat imediat că este vorba de o telecomandă folosită în cazul modificărilor făcute la sistemul de control al timpilor de conducere și de odihnă.
Când șoferul camionului a observat că polițistul a găsit telecomanda, a apucat mâna agentului și a strâns-o puternic pentru a recupera telecomanda și a încerca să o distrugă.
Imediat, polițiștii au fost obligați să îi ordone șoferului să iasă din vehicul, de teamă că ar putea ascunde arme sau obiecte contondente în interiorul habitaclului.
Din acel moment, oamenii legii au procedat la o verificare mai amănunțită a documentelor și a vehiculului.
Potrivit cărții de identitate găsite, șoferul profesionist părea a fi un cetățean italian de 56 de ani, cu domiciliul în provincia Caserta.
După proprietarul centrului tehnic pentru tahografe, a fost determinată prezența modificării dispozitivului pentru controlul timpilor de conducere și de odihnă (tahograf) și a dispozitivului de limitare a vitezei.
În consecință, polițiștii au aplicat amenzi pentru cele două infracțiuni administrative descoperite: 1.737 de euro, pentru dispozitivul de manipulare a tahografului și 1.938 de euro pentru limitatorul de viteză modificat.
Polițistul care a fost strâns de mână de șofer s-a prezentat la secția de urgență a unui spital, unde i s-a eliberat un certificat medico-legal pentru „vânătăi de la zdrobirea mâinii drepte în urma atacului și vânătaie pe parte stângă a spatelui”, care presupun șapte zile de îngrijiri medicale.
Șoferul a fost reținut și predat Autorității judiciare pentru infracțiunile agravate de ultraj și rănire.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.