Logo
Imprimă această pagină

Șoferul profesionist de 24 de ani, acuzat că a trecut cu camionul peste doi oameni, se consideră nevinovat Recomandat

Șoferul profesionist de 24 de ani, acuzat că a trecut cu camionul peste doi oameni, se consideră nevinovat

Cătălin Florin Paşcalău, şoferul de 24 de ani acuzat că a trecut cu camionul peste doi oameni, în Bihor, susţine că e nevinovat.

El a fost arestat preventiv, joi, 7 noiembrie 2019, pentru 29 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.
Poliţiştii susţin că tânărul şofer de camion a lovit mortal doi bărbaţi din comuna Telechiu, Bihor, marţi seara, puţin după ora 23:00.
După ce ar fi trecut peste cei doi, şoferul şi-ar fi continuat drumul şi ar fi fost prins de poliţişti după 3 ore, la 200 de km distanţă, în localitatea mureşeană Iernut.
Răzvan Doseanu, avocatul tânărului şofer, a oferit câteva declaraţii despre acest caz: "E cel mai ciudat dosar de ucidere din culpă, accident, pe care l-am văzut în 18 ani de avocatură". Contestaţia faţă de luarea măsurii arestării preventive, mai spune el, se va judeca marţi, 12 noiembrie 2019, la ora 14:00.
"O victimă are ceva fracturi la coaste şi una hemoragie în zona femurală. Dacă trecea camionul peste cei doi, trebuia să fie zdrobiţi. Poate peste o lună va ieşi raportul medico-legal, până atunci sunt doar concluzii provizorii. Dar e total nejustificată arestarea. Omul, e clar, dacă a fost accident, nu şi-a dat seama.", spune avocatul.
El explică faptul că şoferul nu a fugit de la locul accidentului şi că, atunci când poliţiştii l-au sunat, a tras pe dreapta şi i-a aşteptat. Era la 200 de kilometri distanţă de locul unde au fost găsite victimele, trecuseră 3 ore de la presupusul accident. Avocatul mai spune că şoferul susţine că e nevinovat, că nu a făcut niciun accident. Nu a sesizat să fi lovit ceva sau pe cineva, la manevra de viraj a oprit şi a dat puţin cu spatele pentru a putea face la dreapta cu tot ansamblul auto pe care-l conducea.
Avocatul nu a văzut încă nici motivarea arestării preventive, dar spune că tânărul şofer nu avea niciun motiv să fie arestat: "Avea permis, nu era băut, nu a spălat maşina de eventuale urme ale accidentului, a mers în cursa în care era programat, nu a fost găsit pe alt traseu. Mi se pare excesiv să fie arestat."
Pe filmare se vede cum şoferul pare că trece cu roata stânga faţă peste ceva, în timp ce efectuează un viraj larg la dreapta, de pe un drum secudnar pe şoseaua naţională. Şoferul opreşte câteva secunde, dă puţin cu spatele şi apoi face virajul complet şi pleacă mai departe.
Nu e clar din imagini peste ce trece roata capului tractor, anchetatorii susţin că peste corpurile celor doi bărbaţi găsiţi morţi.
Abia rezutatele finale ale expertizei medicilor legişti vor putea stabili cu exactitate cauza morţii celor doi şi poate, astfel, se va stabili exact dacă au decedat loviţi şi striviţi de camion.
După publicarea videoclipului presupusului accident, şoferii profesioniști s-au angrenat în puternice controverse pe rețelele de socializare.
"Eu nu pot spune daca i-a calcat sau nu, dacă erau morți sau nu când s-a intâmplat asta, dar pot SĂ AFIRM CU CERTITUDINE 2 lucruri:
1. Nu si-a dat seama de absolut nimic
2. NU A FUGIT!!!", afirmă un internaut pe pagina de Facebook a revistei TIR Magazin.
Un altul este de părere că: "Posibil să fie morți de mai mult timp și, ca să își facă treaba, domnii de la poliție au dat vina pe șofer și caz încheiat. Cine a dat acest verdict nu are creier deloc!".
"În primul rând, în acel loc este așa: asfalt, acostament din pietriș, ce este mai jos decât nivelul asfaltului, puțină iarbă mică și ditai șanțul de scurgere al apei. Dacă în acel loc erau două persoane pe jos, le vedeai automat, băiatul era pe faza lungă cu toate proiectoarele aprinse și virajul executându-se pe partea lui, adică este imposibil să nu vezi din acel unghi în fața ta, dacă era la spatele remorcii mai ziceam că acolo n-ai vizibilitate, dar acolo în față fix pe partea șoferului nu ai cum să nu vezi. O spun eu tot ca șofer de camion. Iar prin absurd dacă a trecut peste ei, camionul acela are garda foarte mică față de sol, cum ar fi trecut peste ei, ar fi rămas agățați de șurburile de sub camion și târâți pe sub camion rămânând urme vizibile pe camion, sânge, bucăți de piele sau altele, dacă pe acel camion și pe acea șosea nu se văd urme de împroșcare și târâre ale acelor persoane, nu a fost acest băiat vinovat. Am văzut pe viu un accident cum s-a întâmplat, cum un bețiv a sărit în fața camionului și a fost târât 50 metri pe sub el, iar camionul era de 3 ori mai înalt față de cel al băiatului din acest caz. Și în accidentul văzut de mine am văzut și cum a trecut cu roata față peste om și cum a ramas prins sub camion. Și era mai înalt camionul. Despre ce vorbim aici?", comenteză un șofer profesionist pe pagina de Facebook a revistei TIR Magazin.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.