Logo
Imprimă această pagină

Șoferii profesioniști, în prima linie a luptei împotriva coronavirus Recomandat

Șoferii profesioniști, în prima linie a luptei împotriva coronavirus

Imagini și filme video au arătat eroismul șoferilor de camion în plină pandemie de coronavirus.

În Asia, șoferii de camion au fost trimiși să dezinfecteze străzile. În Italia și Spania, camioanele au transportat sicriele persoanelor care au murit scoțându-le din orașele aflate în carantină completă.
În plus, șoferii de camion trebuie să asigure fluxul de mărfuri trecând, adesea, prin zone roși unde epidemia de coronavirus face sute de victime.

Cadavre evacuate
Italia este țara cea mai lovită de coronavirus unde sunt zeci de mii de infectări și aproximativ 10.000 de decese.
„Această pandemie ucide de două ori”, spune Andrea Cerato, citat de BBC, care lucrează la o firmă de servicii funerare din Milano. „Prima oară bolnavii sunt izolați de cei dragi. Iar, apoi, nu mai pot fi vizitați de aproape. Familiile sunt devastate și acceptă cu greu situația”.
În Italia cele mai multe victim ale Covid-19 mor în izolare în spital fără ca familia sau vreun prieten să le fie aproape. Vizitele sunt interzise urmare a riscului uriaș de contagiune.
Deși autoritățile sanitare spun că virusul nu se poate transmite postum, el poate supraviețui pe haine mai multe ore. Asta înseamnă că toate cadavrele sunt imediat sigilate.
„Multe familii ne cer să îi vadă pe cei dragi pentru ultima oară, dar acest lucru este cu neputință, fiind interzis”, spune Massimo Mancastroppa, care lucrează la o firmă de pompe funebre Cremona. Persoanele decedate nu pot fi înmormântate în haine alese de familie, ci în cele primite la internarea în spital.
„Le putem hainele cele bune pe care ni le dă familia la căpătâiul celor care au decedat ca și cum le-ar purta. E tot ce putem face”, spune Massimo.
Acesta este contextul în care coloane de camioane militare au fost văzute pe străzi în Bergamo și Lombardia pentru a evacua cadavrele, crematoriile din zonă nemai făcând față.
Străzi desinfectate
La Seul dar și în alte state din Coreea de sud, la primele ore ale dimineții, șoferiid e camion sunt în orima ,inie dezafectând străzi. De asemenea, camioanele sunt folosite în China în regiunea Wuhan epicentrul epidemiei de coronavirus. Și urmare a muncii șoferilor de camion, numărul infecțiilor a ajuns la zero, dar, imediat, a reînceput să crească în China.
Victime ale epidemiei
Șoferii intră în contact cu persoanele infectate atunci când sunt nevoiți să transporte marfă. Orice ar face este imposibil să nu interacționeze cu persoane susceptibile de a avea coronavirus.
Un bărbat de 36 de ani, originar din Alba, stabilit în Spania în urmă cu mai mulţi ani, a decedat pe 19 martie, cu suspiciune de infecţie cu coronavirus. Bărbatul era şofer şi făcea regulat curse Belgia-Spania. La întoarcere din ultima cursă se pare că bărbatul acuza febră foarte mare şi se simţea rău.
Pe pagina de pe Facebook a bărbatului au fost postate mesaje ale unor prieteni din care rezultă că acesta ar fi decedat din cauza virusului.
”Lucra şofer pe camion. S-a dus la Madrid să încarce, a luat virus, a căzut la spital şi a murit”, a afirmat un alt bărbat care spune că a fost cel mai bun prieten al românului decedat.
Un șofer de camion originar din România, infectat cu coronavirus, este internat la terapie intensivă într-un spital din nord-vestul Spaniei.
Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, care se întorsese de la Madrid, a ajuns la Unitatea de Terapie Intensivă a spitalului Álvaro Cunqueiro din localitatea Moaña, Galicia, din cauza unor probleme cardiace, iar infecția cu coronavirus i-a agravat starea de sănătate, potrivit declarațiilor familiei sale, citată de publicația spaniolă Faro de Vigo. Duminică, starea sa se îmbunătățise ușor.
Un alt bărbat de 21 de ani din județul Mureș, șofer de transport internațional rutier a fost al 51-lea caz de infectare cu coronavirus din România, înregistrat joi, transmite autoritățile.
Bărbatul a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie.
Pe 10 martie a apelat la 112, acuzând simptome care se încadrau în definiția de caz.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.