Logo
Imprimă această pagină

Șoferii de camion nu vor mai putea folosi stațiile radio în Germania. Un land face excepție Recomandat

Șoferii de camion nu vor mai putea folosi stațiile radio în Germania. Un land face excepție

Pe 30 iunie 2021 se încheie perioada de tranziție care permite în prezent șoferilor de camion să folosească un radio convențional în timp ce conduc.

Asociațiile transportatorilor cer ca perioda să fie extinsă pentru încă un an, dar acest lucru nu a primit undă verde din partea autoritățior germane.

Totuși, unele landuri și jurisdicții ar putea decide să prelungească cu încă un an perioada de tranziție care permite în prezent șoferilor de camion să folosească un radio convențional în timp ce conduc.

Hamburg a anunțat că va prelungi perioada de tranziție cu un an până la 22 iunie 2022. 

În 2017, Germania a interzis șoferilor de camion utilizarea unui dispozitiv de comunicații electronice în timp ce conduc, dacă dispozitivul trebuie ridicat sau ținut în mână.

Pentru dispozitivele radio, a fost acordată o perioadă de tranziție până la sfârșitul lunii iunie 2020, care a fost apoi prelungită din nou până la 30 iunie 2021 sub forma unei „perioade de grație” pentru controale.
Cu toate acestea, deoarece încă nu există încă soluții alternative disponibile pe piață, asociațiile de transport din Germania susțin extinderea acestei perioade de tranziție.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.